Ελληνοτουρκικά: Στον αέρα το πρόγραμμα αναβάθμισης των κατασκοπευτικών αεροπλάνων του Πολεμικού Ναυτικού P3 ORION

Στον αέρα βρίσκεται η αναβάθμιση των κατασκοπευτικών αεροπλάνων του Ναυτικού P3 ORION, που θα κάνει την Ελλάδα πανίσχυρη στα Ελληνοτουρκικά!

Ελληνοτουρκικά: Αβέβαιο είναι το μέλλον της πρότασης αναβάθμισης των κατασκοπευτικών αεροπλάνων του Πολεμικού Ναυτικού P3 ORION καθώς στον «αέρα» βρίσκεται το πρόγραμμα παράδοσης του πρώτου αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μαζανίτης στο enikos.gr, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί το 2015, σε ένα deal που κόστισε στην Ελλάδα 500 εκατ. ευρώ, έπρεπε εντός του 2022 να παραδοθούν στην χώρα μας, πλήρως αναβαθμισμένα, τέσσερα κατασκοπευτικά αεροπλάνα τύπου P3 ORION.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη στην αναβαθμισμένη πλέον μορφή τους αναμένεται να κάνουν παντοδύναμο το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και να αλλάξουν τις ισορροπίες, προκαλώντας τρόμο στη Τουρκία.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως είναι στον «αέρα» καθώς οι χρόνοι που είχαν προβλεφθεί αρχικά, δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για να επιβεβαιωθούν.

Μάλιστα, αυτό το σενάριο επιβεβαίωσαν και υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία και ανέφεραν πως πλέον αναμένουν το πρώτο από τα τέσσερα αεροσκάφη να απαρτίζει το δυναμικό τους στις αρχές του 2023 και έπειτα σε βάθος διετίας να παραδοθούν και τα άλλα τρία.