ENGINE POWER

Dakar 2024: Δύσκολη μέρα για τον Loeb στο Dakar

Dakar Loeb 2024: Τρία τρυπήματα και περισσότερα από 20 λεπτά χαμένα, η δύσκολη μέρα για τον Loeb στο Dakar
Dakar 2024: Δύσκολη μέρα για τον Loeb στο Dakar

Dakar Loeb 2024: Το τρίτο στάδιο του Ντακάρ 2024 έθεσε μια βαριά δοκιμασία στον Sébastien Loeb που είδε όλα τα χρώματα, πέφτοντας στη γενική κατάταξη

Χρειάστηκε πολύς χρόνος, αλλά ο Sébastien 

Loeb κατέληξε να φτάσει στον τερματισμό αυτού του τρίτου σταδίου του Ντακάρ 2024 που προκάλεσε μεγάλη ζημιά. Σχεδόν κανείς δεν έχει ξεφύγει από τις παγίδες του μαθήματος, αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν ο Αλσατός και ο Prodrive Hunter του. Γιατί αυτό το σπέσιαλ αποδείχτηκε δύσκολο τόσο από πλευράς πλοήγησης όσο και από τον δρόμο, ο οποίος ήταν εμφανώς πολύ τραχύς.

Dakar Loeb 2024:Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι του WRC πλήρωσε το τίμημα. Αυτό φάνηκε στον ιχνηλάτη αφού ο Sébastien Loeb εμφανιζόταν συχνά σταματημένος ή σε αργή κίνηση. Υπό αμφισβήτηση? Παρακέντηση. Τρία συνολικά για τους Habs που έχασαν περισσότερα από 20 λεπτά στην υπόθεση, πέφτοντας έτσι στην 9η θέση της γενικής. Την επομένη της εξαιρετικής επέμβασης κατά την οποία ανέβηκε στην 3η θέση , το χάπι είναι δύσκολο να καταπιεί.

«  Εξάλλου, αυτά είναι «άτυχα» τρυπήματα », μετάνιωσε κατά την άφιξή του. Μικρές τρύπες στο πάνω μέρος του ελαστικού. Δεν αγγίξαμε τίποτα, δεν μυρίσαμε τίποτα. Κάθε φορά, οδηγείτε και βλέπετε στην οθόνη (ταμπλό) “τρύπημα”. Δεν είναι πλάγια τρυπήματα εκεί που χτυπάς πέτρα, δεν είναι τύχη.

Το τρίτο ήρθε 100 χιλιόμετρα από τον τερματισμό. Έπρεπε να επισκευαστεί. Τρυπήστε λοιπόν το ελαστικό, βάλτε ένα φυτίλι, φουσκώστε ξανά με τον συμπιεστή, ο οποίος χρειάζεται 10 λεπτά για να φουσκώσει. Τότε θα έχανε (πίεση αέρα στο ελαστικό) Έτσι, έπρεπε να σταματάμε κάθε 20 χιλιόμετρα για να ξαναφουσκώνουμε, όλα για να πετύχουμε τον τερματισμό. Είναι απογοητευτικό, δεν κάνουμε καν επίθεση, απλώς προσπαθούμε να τελειώσουμε (το ειδικό). Δεν μπορούσα να τελειώσω στο χείλος (όπως ο Nasser) ήταν πολύ νωρίς στο special . »

Ο Loeb αισιόδοξος παρά τη σκληρή δοκιμασία

Dakar Loeb 2024:Χωρίς να επηρεαστεί από παρακέντηση αυτή τη Δευτέρα, ο Sébastien Loeb δεν έδειξε καμία ανησυχία κατά την ενημέρωση της σκηνής. Ο Αλσατός θέλησε μάλιστα να είναι αισιόδοξος για το μέλλον. «  Το αυτοκίνητο είναι τέλειο, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Θα είναι εντάξει , καθησυχάζει. Ήμουν καλός στην αρχή, προσπέρασα ακόμη και τον Peter (Stéphane Peterhansel) . Είχαμε καλή πλοήγηση, χωρίς λάθη. Μου έσπασε λάστιχο για πρώτη φορά, ο Πέτρος μας πρόλαβε. Έκανα λίγο ταχύτητα για να μην τρυπήσω δεύτερη φορά. Είχαμε ακόμα μια παρακέντηση για δεύτερη φορά, οπότε σταμάτησα και έκανα άλλη μια παρακέντηση.

Είναι απογοητευτικό αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι στο τέλος. Ήμασταν σε πραγματικό χάος. Είναι ρουλέτα, είναι θέμα τύχης. Χάνουμε 25 λεπτά, αλλά το Ντακάρ είναι ακόμα πολύ, ελπίζω να είναι ακόμα δυνατό (να επιστρέψουμε). »

Στο τέλος αυτού του τρίτου σταδίου, ο Γάλλος, με οδηγό τον Fabian Lurquin, βρίσκεται στην 9η θέση της γενικής κατάταξης του Dakar 2024, 24,58 πίσω από τους κορυφαίους Yazeed Al Rahji-Timo Gottschalk.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Dakar 2024: Δύσκολη μέρα για τον Loeb στο Dakar», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!