ENGINE POWER

MotoGP F1 Mugello Circuit: H πίστα της Τοσκάνης διευρύνει τις οδούς διαφυγής

MotoGP F1 Mugello Circuit: Πάντα πιο γρήγορα και με ασφάλεια!!! Η πίστα της Τοσκάνης μπήκε σε χειμερινές εργασίες
MotoGP F1 Mugello Circuit: H πίστα της Τοσκάνης διευρύνει τις οδούς διαφυγής

MotoGP F1 Mugello Circuit: Για να βελτιωθεί περαιτέρω η ασφάλεια, η πίστα της Τοσκάνης έκανε αρκετές αλλαγές στην οδό κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων

Η πίστα του Mugello είναι μια από τις πιο αγαπημένες πίστες από αναβάτες και λάτρεις, αλλά στη μεγάλη ευθεία της, οι τρέχουσες μοτοσυκλέτες MotoGP ξεπερνούν πλέον τα 365 χλμ./ώρα , ενώ ανεβαίνουν στον λόφο που βρίσκεται λίγα μέτρα πριν από το τμήμα πέδησης του San Donato.

Mugello: νέες οδοί διαφυγής, ευρύτερες και ασφαλτοστρωμένες

MotoGP-F1-Mugello-Circuit-2024-ergasies-pista-grand-prix-italy-italia
MotoGP F1 Mugello Circuit: Το 2023, το KTM του Brad Binder κατέγραψε ταχύτητα ρεκόρ 366,1 km/h στο φωτοκύτταρο στο σημείο πέδησης Curva1 στο Mugello. Εντυπωσιακή ταχύτητα σε ένα σημείο που τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξαν στιγμές φόβου με τα ατυχήματα του Marc Marquez το 2013 και του Michele Pirro το 2018 .

Οι αλλαγές που έγιναν στο τμήμα πέδησης του San Donato έχουν διευρύνει την πλευρική οδό διαφυγής στο τμήμα πέδησης της πρώτης γωνίας του Mugello. Ο δρόμος εξυπηρέτησης μετακινήθηκε περαιτέρω στην ενδοχώρα, επιτρέποντας την επέκταση της οδού διαφυγής της ασφάλτου 450 μέτρα πριν από την καμπύλη . Ωστόσο, η Curva 1 δεν είναι η μόνη οδός διαφυγής που έχει υποστεί αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες, η είσοδος στην Arrabbiata1 έχει επίσης ασφαλτοστρωθεί για να βελτιωθεί η ασφάλεια.

MotoGP F1 Mugello Circuit: Νέα κράσπεδα σε τρία σημεία

Ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο Mugello Circuit  FACEBOOΚ

Η πίστα Mugello είναι πάντα πιο ασφαλής. Οι εργασίες διαπλάτυνσης της ευθείας έχουν ολοκληρωθεί για την ασφάλεια στα σημεία μέγιστης ταχύτητας
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου το GP Run, ο παραδοσιακός πεζόδρομος πάνω από 10.490 km, εγκαινίασε την αθλητική σεζόν 2024 του Διεθνούς Αυτοδρόμου Mugello: μια μέρα που είδαν σχεδόν δύο χιλιάδες αθλητές τρακαμίν στην πίστα για τον αγώνα αναψυχής 5 km στην πίστα της Τοσκάνης.

MotoGP-F1-Mugello-Circuit-2024-ergasies-pista-grand-prix-italy-italia

MotoGP F1 Mugello Circuit: Έμεινε κλειστό μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Autodrome, όπως κάθε χρόνο, επιδόθηκε σε σημαντικές εργασίες για να γίνει ακόμα πιο ασφαλής η πίστα, η οποία σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Dorna βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ένα ακόμη βήμα προόδου έγινε αντικαθιστώντας τα παλιά κράσπεδα με το νέο μοντέλο που εγκρίθηκε από τη FIM και τη FIA στο τέλος της περασμένης σεζόν . Αυτά τα νέα κράσπεδα διαθέτουν μια σειρά από πιο έντονα « βήματα » που θα πρέπει να αποθαρρύνουν τους οδηγούς να υπερβούν τα επιτρεπόμενα όρια. Οι καμπύλες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα νέα κράσπεδα είναι εκείνες που υπόκεινται περισσότερο σε εκδρομές σε προηγούμενους GP, συγκεκριμένα η στροφή 3 ( Poggio Secco ), η στροφή 9 ( Arrabiata2 ) και η στροφή 11 ( Παλάγιο ).

MotoGP-F1-Mugello-Circuit-2024-ergasies-pista-grand-prix-italy-italia

MotoGP F1 Mugello Circuit: Ο Paolo Poli, Διευθυντής του Mugello Circuit, σχολίασε τις αλλαγές στην πίστα ως εξής: « Η ασφάλεια μιας πίστας δεν είναι κάτι στατικό. Αντίθετα, είναι μια συνεχής πρόκληση να βρίσκουμε λύσεις για τη μείωση αυτού του ελάχιστου κινδύνου που, αν και υπολειπόμενος, αναπόφευκτα εξακολουθεί να υπάρχει στην πρακτική του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι συνεχείς μελέτες και οι σημαντικές επενδύσεις που έχουμε διαθέσει στοχεύουν στην περαιτέρω ανύψωση των ήδη πολύ υψηλών προδιαγραφών του Mugello με στόχο να επιτρέψουν σε όλους τους αναβάτες που συχνάζουν σε αυτό (επαγγελματίες και μη) να εκφράσουν το πάθος τους με ένα πάντα επίκαιρο “πρωτοπορία στην ασφάλεια και ένα διεθνές σημείο αναφοράς

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «MotoGP F1 Mugello Circuit: H πίστα της Τοσκάνης διευρύνει τις οδούς διαφυγής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!