ENGINE POWER

Ο Σουμάχερ πίστευε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν και δεν ήταν απλώς ένα ατύχημα

Μίκαελ Σουμάχερ: Ο David Coulthard ισχυρίστηκε ότι ο Michael Schumacher νόμιζε ότι προσπαθούσα να τον σκοτώσω κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το 1998 - αλλά ο Coulthard επιμένει ότι το ατύχημα στο GP του Βελγίου ήταν ατύχημα
Ο Σουμάχερ πίστευε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν και δεν ήταν απλώς ένα ατύχημα

ΣουμάχερΟ πρώην οδηγός της Formula 1, David Coulthard, ισχυρίστηκε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ  νόμιζε ότι προσπαθούσα να τον σκοτώσω κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά ο Βρετανός είπε ότι ήταν απλώς ένα ατύχημα.

Ο Coulthard έκανε τον ισχυρισμό σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ “Being Michael Schumacher” – το οποίο θα προβληθεί από τους γερμανικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ARD τον επόμενο μήνα. «Ο Μάικλ σκέφτηκε ότι ήταν κάποιο είδος συνωμοσίας να τον σκοτώσει και να προσπαθήσει να βοηθήσει τον συμπαίκτη μου τον Μίκα», είπε ο Κούλθαρντ μιλώντας για το περιστατικό.

Ήταν το 1998 και ο Σουμάχερ προσπαθούσε να κερδίσει το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών με τη Ferrari. Ο Γερμανός χρειαζόταν να κερδίσει το GP του Βελγίου στο Spa-Francorchamps για να διατηρήσει την πίεση στον Mika Hakkinen.

Ωστόσο, ο Schumacher αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα αφού συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του Hakkinen στη McLaren, Coulthard. Και συνέχισε: «Αλλά ήταν απλώς ένα ατύχημα. Ήταν μόνο ένα από αυτά τα πράγματα».

Ο Γερμανός ήταν έξαλλος και είπε στους δημοσιογράφους στο πιτ λέιν: “Ο Ντέιβιντ είναι λογικός οδηγός, οπότε δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί ενήργησε έτσι!” Στη σειρά ντοκιμαντέρ, ο Κούλθαρντ ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους: «Δεν μπορώ να τον καταλάβω (τον Σουμάχερ).

schumacher-michael-soumacher-michael-skotosei-dolofonia-crash-atichima-formula-one-f1-accident-germany

Ο Σουμάχερ πίστευε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν και δεν ήταν απλώς ένα ατύχημα. Ο David Coulthard έκανε τους ισχυρισμούς σε ένα ντοκιμαντέρ 

Μίκαελ Σουμάχερ: “Μόλις με κατηγόρησε ξανά ότι ήθελα να τον σκοτώσω. Πρέπει να το πάρει πίσω, δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Ελπίζω να έχει μετανιώσει για τα σχόλιά του”.

Ο Χάκκινεν θα κέρδιζε στο Λουξεμβούργο και την Ιαπωνία, ολοκληρώνοντας το παρθενικό του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών. Ο Ιπτάμενος Φινλανδός κατάφερε να θριάμβευσε το 1999 πριν η Ferrari και ο Schumacher εγκαινιάσουν μια εποχή κυριαρχίας στο άθλημα. Και ο Coulthard πιστεύει ότι ήταν η σκληρότητα του Γερμανού που οδήγησε σε αυτήν την εποχή κυριαρχίας.

Είπε: “Ο Schumacher θα μπορούσε να είναι πολύ αδίστακτος, θα μπορούσε να είναι ψυχρός, θα μπορούσε να είναι απόμακρος. Νομίζω ότι αυτό είναι πιθανώς το επίπεδο που πρέπει να είσαι για να είσαι τόσο επιτυχημένος. Η κατανόησή μου για το πού το όριο ήταν ίσως περισσότερο σύμφωνο με τους υπόλοιπους  οδηγούς».

Εν τω μεταξύ, ο 54χρονος ήταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που υπέστη έναν τραυματισμό που άλλαξε τη ζωή του ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013. Η οικογένεια του επτά φορές πρωταθλητή της F1 Schumacher κρατά ιδιωτικές λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα υγεία του από τότε που ήρθε βγήκε από ιατρικά προκληθέν κώμα και συνέχισε την αποκατάστασή του στο σπίτι όλα αυτά τα χρόνια πριν.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ νόμιζε ότι προσπαθούσα να τον σκοτώσω, λέει ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ στο έγγραφο βόμβας 10 χρόνια από την τραγωδία του σκι

Εδώ ήταν σχεδόν 40 δευτερόλεπτα μπροστά όταν πλησίασε τον Coulthard για να τον βάλει γύρο.

Όμως ο Κούλθαρντ δεν άφησε αμέσως τον Σουμάχερ να περάσει, κάτι που οδήγησε τον έξαλλο Γερμανό να κουνήσει τη γροθιά του πάνω του με οργή.

Τελικά προσπάθησε να αφήσει τον Σουμάχερ να περάσει μειώνοντας την ταχύτητά του, αλλά μένοντας στην αγωνιστική γραμμή.

Όμως, ο Schumacher, τυφλωμένος από το σπρέι λόγω της κακής ορατότητας, συρρέει και έπεσε στο πίσω μέρος της McLaren του Coulthard.

 

Το τελευταίο ντοκιμαντέρ – το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε προηγούμενα πλάνα – δείχνει έναν πικραμένο νεαρό Μίκαελ Σουμάχερ στο pit lane γεμάτο οργή.

Είπε στις τηλεοπτικές κάμερες: «Ο Ντέιβιντ είναι ένας λογικός οδηγός, οπότε δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί ενήργησε έτσι».

Η πραγματική ταινία κατατρόμαξε τον Κούλθαρντ μιλώντας στις κάμερες, λέγοντας: «Δεν μπορώ να τον καταλάβω, απλώς με κατηγόρησε ξανά ότι ήθελα να τον σκοτώσω.

«Πρέπει να το πάρει πίσω, δεν μπορεί να είναι αλήθεια.

«Ελπίζω να έχει μετανιώσει για τα σχόλιά του».

Η μικρού μήκους ταινία αποκαλύπτει τα άτομα που κάποτε χρηματοδότησαν τον Σουμάχερ είπαν ότι αυτή η περιβόητη κόντρα ήταν λάθος του Σουμάχερ.

Ο Norbert Haug, πρώην επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού Mercedes Benz, λέει: Αν είμαι πραγματικά ευγενικός, ήταν 50-50 και αν είμαι ρεαλιστής ήταν 95-5 από τον Michael Schumacher, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ταξιδεύω στο αυτή η ταχύτητα».

Άλλα μέρη του ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο ένας θεατής στη Γερμανία έγραψε στην εισαγγελία της Κολωνίας για να «ελέγχει εάν η ενέργεια του κ. Schumacher ήταν αξιόποινη».

Περιλάμβανε την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονίας, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, εξαναγκασμού και αδικήματα οδήγησης».

Για τον Coulthard, ο Μίκαελ Σουμάχερ  ήταν να ξεπερνάει συνεχώς τα όρια, γεγονός που τον έκανε έναν καταπληκτικό οδηγό.

Αλλά σήμαινε επίσης ότι υπήρχε μια πιο σκοτεινή πλευρά από ό,τι πολλοί αντιλήφθηκαν.

Λέει στο ντοκιμαντέρ: «Ο Σουμάχερ θα μπορούσε να είναι πολύ αδίστακτος, θα μπορούσε να είναι ψυχρός, θα μπορούσε να είναι απόμακρος.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ίσως το επίπεδο στο οποίο πρέπει να είσαι για να είσαι τόσο επιτυχημένος.

“Η κατανόησή μου για το πού το όριο ήταν ίσως περισσότερο σύμφωνο με τους υπόλοιπους οδηγούς.”

Ένα άλλο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ δείχνει τον παρουσιαστή της F1 Florian König  να αποκαλύπτει το μόνο πράγμα που λέει σε κάθε περίεργο θαυμαστή που ρωτά για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ.

Μίκαελ Σουμάχερ: Μιλώντας στους γερμανούς παραγωγούς ARD, ο König είπε: “Όποτε μου μιλάει κάποιος, στο αεροδρόμιο ή αλλού, έρχεται συχνά η ερώτηση: “Ξέρεις πώς τα πάει ο Michael; Ξέρεις τι συμβαίνει τώρα;”

«Πάντα λέω το ίδιο πράγμα: δεν ρωτάω καθόλου την οικογένεια».

Ο 56χρονος παρουσιαστής εξήγησε γιατί δεν αναζητά απαντήσεις από την οικογένεια Σουμάχερ.

«Σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι έδωσαν μόνο πολύ αραιές πληροφορίες και νομίζω ότι είναι σωστό», είπε.

Ο König, ένα από  τα πρόσωπα της Formula 1 της RTL  εδώ και πολλά χρόνια, πρόσθεσε: «Παρατηρώ από αυτές τις ερωτήσεις ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται και ότι εξακολουθούν να μοιράζονται τη μοίρα του».

Το ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στις 28 Δεκεμβρίου, θα εξερευνήσει τα πρώτα χρόνια του Σουμάχερ, συμπεριλαμβανομένης της ανάδειξής του, από το παρελθόν του καρτ σε έναν από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία της Formula  1 .

Θα σηματοδοτήσει τη 10η επέτειο του φρικτού ατυχήματος του  στο σκι  , το οποίο συνέβη στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου 2013.

Η νέα σειρά θα ακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ του 2021 παραγωγής  Netflix  , στο οποίο η σύζυγος του Σουμάχερ, η Κορίνα, παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με την κατάσταση του συζύγου της, λέγοντας μόνο ότι ήταν «διαφορετικός» μετά τη συντριβή.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Σουμάχερ πίστευε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν και δεν ήταν απλώς ένα ατύχημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!