ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι μισθοί που παίρνουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες!

Εκλογές 2019: Για ακόμα μια φορά, σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης οι υποψήφιοι έτειναν να είναι… περισσότεροι από εκείνους ψηφίζουν! Τα ψηφοδέλτια γεμάτα από υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιος είναι ο μισθός -γιατί φυσικά και υπάρχει- των αξιοματούχων; Ας δούμε λοιπόν τι χρήματα λαμβάνουν. Σε 17 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 100.000...
Αυτοί είναι οι μισθοί που παίρνουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες!

Εκλογές 2019: Για ακόμα μια φορά, σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης οι υποψήφιοι έτειναν να είναι… περισσότεροι από εκείνους ψηφίζουν! Τα ψηφοδέλτια γεμάτα από υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιος είναι ο μισθός -γιατί φυσικά και υπάρχει- των αξιοματούχων;

Ας δούμε λοιπόν τι χρήματα λαμβάνουν.

Σε 17 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 100.000 πολίτες ο μισθός του δημάρχου ανέρχεται σε 4.275 ευρώ. Αντίστοιχα του αντιδημάρχου σε 2,137 ευρώ και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε 900 ευρώ.

Ποιοι είναι αυτοί οι Δήμοι; Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πειραιάς, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Αχαρνές, Νίκαια, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος και Καλλιθέα. Εκεί λοιπόν όσοι αναλάβουν τα καθήκοντα, θα έχουν και τους παραπάνω μισθούς.

Από εκεί και πέρα στους Δήμου με πληθυσμό από 20.000 ως και 100.000 ο Δήμαρχος αμείβεται με 3.420 ευρώ, ο Αντιδήμαρχος με 1.710 ευρώ και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου με 720 ευρώ.

Όσοι Δήμοι έχουν πληθυσμό κάτω από 20.000 κατοίκους, έχουν μισθούς: 2.565 ευρώ για τον Δήμαρχο, 1.282 ευρώ για τον Αντιδίμαρχο και 540 ευρώ για τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή οι μεικτές αποδοχές των Περιφερειαρχών είναι 4.275 ευρώ και των Αντιπεριφερειαρχών 3.206 ευρώ!

Εκλογές 2019: Οι μισθοί των Ευρωβουλευτών

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του OPEN, σε 6,611,42 ευρώ ανέρχεται ο μικτός μισθός ενός Έλληνα Ευρωβουλευτή, ο οποίος λαμβάνει και 313 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα παρουσίας στο Κοινοβούλιο.

Δείτε επίσης στο βίντεο τα χρήματα που παίρνουν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και τα μέλη του Κοινοβουλίου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτοί είναι οι μισθοί που παίρνουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.