ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία την Τετάρτη (6/4): Χωρίς μετρό, τρένα, τραμ – Δεμένα τα πλοία

Δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις στην ελληνική επικράτεια την Τετάρτη (6/4) καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΜΜΜ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.
Απεργία την Τετάρτη (6/4): Χωρίς μετρό, τρένα, τραμ – Δεμένα τα πλοία

Απεργία την Τετάρτη (6/4): Παραλύει η Ελλάδα την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων σε πολλούς τομείς. Πρώτα από όλα 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν εργατικές ομοσπονδίες και σωματεία.

Πιο συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επίσης συμμετοχή στην απεργία θα έχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς. Αναλυτικότερα χειρόφρενο επί 24ώρου θα τραβήξουν  θα είναι τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ) σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

Επιπλέον και τα τρένα θα είναι ακινητοποιημένα συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα.

Οσον αφορά τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Εξάλλου να αναφέρουμε ότι στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Την ίδια ώρα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη, 6 Απριλίου. Οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Στις 24ωες κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ωστόσο να διευκρινίσουμε ότι οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Το δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έκρινε την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών παράνομη.

Στην απεργία 24ωρη συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Επίσης κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία απηύθυνε νωρίτερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΙΕΛΕ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά ΚΕΚ). Επίσης απεργούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Τέλος κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Ειδήσεις τώρα
Καιρός: Μεγάλο άνοδος της θερμοκρασίας από Τετάρτη!
Απίστευτος εμπαιγμός των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό από την εταιρεία!
Νέα κωλοτούμπα από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία την Τετάρτη (6/4): Χωρίς μετρό, τρένα, τραμ – Δεμένα τα πλοία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.