Εικόνες καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη (17/11).

Σοβαρές καταστροφές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για μία ακόμη φορά προκάλεσαν οι «μπαχαλάκηδες» με την έκνομη δράση τους το βράδυ της Τετάρτης (17/11) με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Άλλωστε όπως διαβάσατε στο Sportime επεισόδια για το Πολυτεχνείο έγιναν και σε Εξάρχεια και Πάτρα.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, ο αύλειος χώρος είναι λες και έγινε «πόλεμος», με τα επεισόδια να διαρκούν περίπου 1,5 ώρες.

Οι υλικές ζημιές που καταγράφονται εξωτερικά της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου είναι εκτεταμένες όπως μπορείτε να δειτε κι εσείς στις φωτογραφίες και το βίντεο παρακάτω.

Στο μεταξύ η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές και έξι συλλήψεις το βράδυ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για τρεις ανήλικες κοπέλες ηλικίας 16 ετών και τρεις άντρες ηλικίας 21, 21 και 40 ετών.

Οι ανήλικες αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή ενώ οι τρεις άντρες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Όπως προέκυψε η μία από τις πέντε συλλήψεις, αυτή του 40χρονου άντρα, αφορούσε σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Θυμίζουμε ότι κουκουλοφόροι είχαν ταμπουρωθεί εντός του ΑΠΘ και πέταγαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, έχοντας ανάψει και φωτιές εντός του Πανεπιστημίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ο  «Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ρίψεις νερού προς του κουκουλοφόρους.

«Το Πανεπιστήμιο σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά. Οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες που προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια δεν είναι φοιτητές» είπε σε δηλώσεις του στο Open ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και πρόσθεσε ότι «φθορές ουσιαστικές δεν υπάρχουν. Έσπασαν κάποιες πόρτες και τζάμια όταν μπαινοέβγαιναν».

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Δείτε παρακάτω τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσαν οι «μπαχαλάκηδες»

Εικόνες καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εικόνες καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εικόνες καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εικόνες καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εικόνες καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εικόνες καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.