ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας ζήσουν τα ΜΜΕ – Ας πεθάνει η Ελλάδα; Τι είπε ο υφυπουργός Οικονομικών σε ερώτηση της Ασπασίας Κουρουπάκη από τη ΝΙΚΗ

Δείτε τα ποσά που χαρίζονται από την κυβέρνηση ενώ θεωρεί δίκαιο το 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.
Ας ζήσουν τα ΜΜΕ – Ας πεθάνει η Ελλάδα; Τι είπε ο υφυπουργός Οικονομικών σε ερώτηση της Ασπασίας Κουρουπάκη από τη ΝΙΚΗ

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, απάντησε σε ερώτηση της Βουλευτού Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, Ασπασίας Κουρουπάκη, για τον φόρο εισοδήματος των πολυτέκνων.

Τι είπε λοιπόν; Πως για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης δεν μπορεί να θεσπιστεί αφορολόγητο για τους περίπου 28.000 πολύτεκνους στην Ελλάδα.

Προσέξτε όμως. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χάρισε 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για επιδότηση μέσω Λίστας Πέτσα, άλλα 21 εκατ. ευρώ από την μη πληρωμή των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες και 6,8 εκατ. ασφαλιστικών εισφορών για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, προβλέπει κι άλλα 18,1 εκατ. στον προϋπολογισμό του 2024 για «επικοινωνία και ενημέρωση» του Μεγάρου Μαξίμου και 211 εκατ. συνολικά μαζί με τα υπουργεία για την «κυβερνητική ενημέρωση» ενώ μη ξεχνάμε τα 288 εκατ. των μη εξυπηρετούμενων δανείων των κομμάτων.

Τελικά ποιο είναι το νόημα της φορολογικής δικαιοσύνης που επικαλείται η κυβέρνηση όταν ενώ αρνείται να καταργήσει το φόρο εισοδήματος, ύψους μόλις 15,4 εκατ ευρώ στους πολύτεκνους, χαρίζονται όλα τα παραπάνω ποσά;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ας ζήσουν τα ΜΜΕ – Ας πεθάνει η Ελλάδα; Τι είπε ο υφυπουργός Οικονομικών σε ερώτηση της Ασπασίας Κουρουπάκη από τη ΝΙΚΗ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.