Αττική Οδός - Χιόνια: Τελικά πόσο... ευεργετική είναι η αποζημίωση που θα σε κάθε εγκλωβισμένο οδηγό; Δείτε αναλυτικά.

Τελικά πόσο... ευεργετική είναι η αποζημίωση που θα δοθεί σε κάθε εγκλωβισμένο οδηγό στην Αττική Οδό;

Αττική Οδός – Χιόνια: Με μια αποζημίωση της τάξης των 2.000 ευρώ αναμένεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να καλύψει την ανικανότητα της αδιανόητη ταλαιπωρίας που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί. Τι λέει όμως η σύμβαση;

Όπως είναι λογικό η εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού είναι αντιμέτωπη με συγκεκριμένα πρόστιμα, τα οποία σύμφωνα με το νόμο 4663/2020 ξεκινούν από 5.000 ευρώ έως και 1 εκατ. ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού που θα κρίνει η Επιτροπή Διερεύνησης.

Φυσικά μπορεί να πει κάποιος πως το πρόστιμο και οι αποζημιώσεις είναι μια αρχή, ωστόσο η αναζήτηση και απόδοση ευθυνών ίσως είναι ακόμη σημαντικότερη.

Μην ξεχνάμε πως οι χιλιάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι ακόμη και για πάνω από 22 ώρες, τη στιγμή που το ύψος του προστίμου καθορίζεται από σειρά παραγόντων όπως την έκταση και τις συνέπειες της διακοπής της κυκλοφορίας. Και στην προκειμένη περίπτωση το κοντέρ… τερμάτισε.

Την ίδια στιγμή βέβαια η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα ζητά και τα ρέστα από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους, ενώ το σίγουρο είναι ένα. Ο Μητσοτάκης και ο Πατούλης δε φταίνε ποτέ!

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο