ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγενάκης: Σκέψεις για αναβάθμισή του από τον Πρωθυπουργό

Μετά την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού ο Λευτέρης Αυγενάκης ενδεχομένως να επηρεαστεί, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να τον αναβαθμίσει.
Αυγενάκης: Σκέψεις για αναβάθμισή του από τον Πρωθυπουργό

Ανακατατάξεις υπάρχουν στην πολιτική σκηνή της χώρας και από αυτές δεν αποκλείεται να επηρεαστεί σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr και ο Λευτέρης Αυγενάκης για να κάνει το επόμενο βήμα του. Είναι σαφές, άλλωστε, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται. Δικό του άνθρωπο τον θεωρεί.

Ο Πρωθυπουργός τον έχει στηρίξει έως τώρα και θα συνεχίσει να το πράττει. Πιθανότατα να του δώσει προσεχώς και την ευκαιρία να αναβαθμιστεί, καθώς υπάρχει η σχετική φήμη τις τελευταίες ώρες.

Τη Δευτέρα (7/2) έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης από το Μαξίμου ότι ο Σπήλιος Λιβανός παραιτήθηκε. Αιτία στάθηκε η αναφορά του δήμαρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλίας το 2007.

Ο Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο τελευταίος την έκανε αποδεκτή.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και εκείνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί το ποιος θα καλύψει τη συγκεκριμένη θέση. «Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που βγήκε από του Μαξίμου. Τελικώς έγινε γνωστό πως ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει αυτό το πόστο.

Κατά μία πηγή ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν από τους ανθρώπους που επίσης εξετάστηκαν. Υπήρχε η πληροφόρηση πως αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή. Ταυτόχρονα εκφράζεται η αίσθηση πως αργά ή γρήγορα από τις εσωτερικές αλλαγές που γίνονται, είναι πολύ να δοθεί ένα υπουργείο στον νυν υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυγενάκης: Σκέψεις για αναβάθμισή του από τον Πρωθυπουργό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.