ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων (vid)

Απίστευτα τα όσα περιγράφουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Χαλκιδική
Χαλκιδική: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων (vid)

Συγκλονιστικές είναι πραγματικά οι μαρτυρίες από κατοίκους στη Χαλκιδική, που έζησαν από πρώτο χέρι τη φονική καταιγίδα.

Το βράδυ ήταν πραγματικά εφιαλτικό, με όσους βρισκόντουσαν στην περιοχή να μιλούν με εξαιρετικά τρομαγμένα λόγια για όσα πέρασαν.

Αρχικά μία επισκέπτρια από το Κισινάου της Μολδαβίας, που βρέθηκε στη Νέα Ποτίδαια, είπε: «Όλα έγιναν ξαφνικά (…), κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο. Πρόκειται για πραγματική καταστροφή».

Μάλιστα η συγκλονισμένη τουρίστρια αναφέρθηκε σε όσα είδε:

«Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα.

Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον (…) Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι “είναι εδώ” και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι».

Πάντως πρόσθεσε ότι αν και είχε σκοπό να μείνει περισσότερο για τις διακοπές της, πλέον όπως ήρθαν τα πράγματα θα επιστρέψει πίσω στη χώρα της.

Πολύ σοκαρισμένος εμφανίστηκε και ένας πολίτης που κατοικεί στη Χαλκιδική, που βρισκόταν στην ταβέρνα όπου έχασαν τη ζωή τους μητέρα και γιος

«Γκρέμισε τα πάντα. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορούσαμε, είχαμε καμιά δεκαριά τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε, ήταν από κάτω.Το παιδάκι ήταν εδώ έξω. Δεν ήταν τραυματισμένο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο σταμάτησε να αναπνέει. Το πήρε η γυναίκα μου το πήγε στο ΕΣΥ, εκεί προσπάθησαν, αλλά κατέληξε», ήταν τα λόγια του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαλκιδική: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.