ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους (vid)

Ενδελεχείς ελέγχους  στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς διαπιστώθηκε μη τήρηση των πρωτοκόλλων.
Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους (vid)

Ενδελεχείς ελέγχους  στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς διαπιστώθηκε μη τήρηση των πρωτοκόλλων, όπως εξήγησε στην ενημέρωση της Πέμπτης (4/9). Παράλληλα προανήγγειλε νέα μέτρα για τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες δομές.

Όπως συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ελεγχθούν όλες σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γώγος: «Από τον Δεκέμβριο η παραλαβή δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό» (vid)

Αναβολή μη αναγκαίων αδειών για το προσωπικό, αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό, αποφυγή συγχρωτισμού και περιορισμός συναθροίσεων είναι μεταξύ άλλων τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τόνισεότι κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη τήρησης των μέτρων από τους εργαζόμενους στις εν λόγω δομές.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

– Αναβολή αδειών των εργαζομένων
– Τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία
– Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
– Περιορισμός συνάθροισης σε κλειστούς χώρους με κόσμο
– Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα
– Σε περίπτωση επαφής με ύποπτο κρούσμα, κατ οίκον περιορισμός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι σε μονάδες ηλικιωμένων, ενώ στόχος είναι μέσα σε 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλοι.

Όπως σημείωσε, τις επόμενες μέρες παρουσιάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις 8.450 στρατεύσιμοι. Όλοι τους θα περάσουν από 7-23 Σεπτεμβρίου από τεστ Covid-19, που θα διενεργήσουν, στα σημεία κατάταξής τους, υγειονομικά κλιμάκια των ΕΔ και του ΕΟΔΥ.

Ο υφυπουργός επανέλαβε πως απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα παραμένει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χωρίς εκπτώσεις. Δεν περισσεύει κανείς από την προσπάθειά μας αυτή. Χρειάζεται η συνεργασία Πολιτείας-πολιτών. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως «είμαστε μακριά από τοπικά lockdown, ειδικά στην Αττική». «Έχουμε στη φαρέτρα μας εργαλεία για να μπορέσουμε να αποφύγουμε να φτάσουμε ως εκεί» σημείωσε. Όπως εξήγησε, πάντως, τα επιδημιολογικά δεδομένα παρακολουθούνται «δήμο-δήμο» και εφόσον χρειαστεί, θα παρθούν τοπικά μέτρα, προς το παρόν ωστόσο «απέχουμε πολύ».

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε, η παρούσα φάση είναι μια πολύ κρίσιμη καμπή, καθώς τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα του Δεκαπενταύγουστου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.