ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίπλωμα οδήγησης: Πότε πρέπει να το αντικαταστήσουμε

Τέλος το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης - Πότε πρέπει να το αντικαταστήσουμε
Δίπλωμα οδήγησης: Πότε πρέπει να το αντικαταστήσουμε

Αλλαγές αναμένεται να έρθουν στη ζωή των Ελλήνων οδηγών καθώς το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης θα αποτελέσει παρελθόν και θα πρέπει να το αντικαταστήσουν με το ηλεκτρονικό δίπλωμα οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι οδηγοί έχουν στα χέρια τους το χάρτινο δίπλωμα παλαιού τύπου, θα πρέπει να γνωρίζουν πως σύντομα δεν θα έχει καμία απολύτως ισχύ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο κανάλι του Action24 και ο πρόεδρος των Ελλήνων εκπαιδευτών οδήγησης, Νίκος Γρέντζελος το γνωστό σε όλους τρίπτυχο έχει ισχύει έως και τις 18/1/2033 και μέχρι το 65ο έτος ηλικίας του οδηγού όμως αν κάποιος επιθυμεί νωρίτερα να ταξιδέψει στην Ευρώπη θα πρέπει να το αντικαταστήσει με τη νεότερο ηλεκτρονικό δίπλωμα οδήγησης.

Ακόμη, πρόσθεσε πως ο νέος τύπος ηλεκτρονικής κάρτας έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας που το προφυλάσσουν από πλαστογραφία και δεν θα πρέπει οι πολίτες να έχουν οποιοδήποτε άγχος.

Το νέου τύπου δίπλωμα οδήγησης έχει χρονική διάρκεια 15 ετών για τις κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, Β1 και ΒΕ. Μετά τα 15 χρόνια θα πρέπει να γίνεται συνεχής ανανέωση, κάθε 15 χρόνια, μέχρις ότου ο οδηγός συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του.

Τέλος και όσον αφορά τους παραβάτες που καταλαμβάνονται να οδηγούν το όχημα τους ενώ η αντίστοιχη κατηγορία άδειας οδήγησης έχει λήξει, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Δείτε τα όσα είπε ο πρόεδρος των Ελλήνων εκπαιδευτών οδήγησης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίπλωμα οδήγησης: Πότε πρέπει να το αντικαταστήσουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.