ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι σήμερα η προθεσμία καταβολής του – Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλεται μέχρι σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.
Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι σήμερα η προθεσμία καταβολής του – Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε

Το Δώρο Χριστουγέννων τους θα πρέπει να έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με την ημερομηνία προθεσμίας για τους εργοδότες να είναι στις 21 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη.

Σε αντίθετη περίπτωση οι εργοδότες μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα αλλά και καταγγελίες. Οι εργοδότες μπορούν να έχουν καταβάλει το δώρο νωρίτερα και από τη σημερινή ημερομηνία ενώ απαγορεύεται φυσικά να γίνει πληρωμή σε είδος.

Ο επιπλέον μισθός έρχεται για να ανακουφίσει τους εργαζομένους σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή όπου η ακρίβεια έχει γονατίσει το μέσο νοικοκυριό.

Όσον αφορά  τις λεπτομέρειες για το τελικό ποσό που δικαιούστε αλλά και για οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να ξέρει κάθε εργαζόμενος, ΓΣΕΕ και ΚΕ.Π.Ε.Α. έχουν εκδώσει αναλυτικό οδηγό για κάθε λεπτομέρεια. Μάλιστα υπάρχει και Online εφαρμογή με την οποία ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να μάθει τα δικαιώματά αλλά και να υπολογίσει τα χρήματα που δικαιούται. Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε και σε κινητό Android κάνοντας κλικ ΕΔΩ αλλά και σε iOS αναζητώντας το «ΓΣΕΕ» ΕΔΩ.

Δώρο Χριστουγέννων: Αυτά τα χρήματα δικαιούστε

Για να υπολογιστεί το Δώρο λαμβάνεται υπόψη η περίοδος από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Τα ποσά υπολογίζονται ανάλογα με τον τρόπο αμοιβής, δηλαδή είτε με τα ημερομίσθια είτε με το μισθό.

Έτσι όποιος εργαζόμενος είχε σχέση εργασίας για ολόκληρο το παραπάνω διάστημα δικαιούται ολόκληρο μηνιαίο μισθό ή αν η εργασία είναι ημερομίσθια με το σύνολο 25 ημερομίσθιων. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με το διάστημα εργασίας τους.

Για όσους αμείβονται με ωρομίσθιο ο υπολογισμός γίνεται βάσει του μέσου όρου των αποδοχών του διαστήματος από 1/5 μέχρι 31/12.

Διαβάστε επίσης:

«Καλάθι του Άγιου Βασίλη»: Μπαίνουν σε εκπτώσεις 13 παιχνίδια για ψώνια μέσα στις γιορτές!

ΣΟΚ: Η Πακιστανική κυβέρνηση διαρρέει ότι ο Γεωργιάδης ζήτησε 500.000 εργάτες! – Τελειώνουν την Ελλάδα με ολόκληρες μετακινήσεις πληθυσμών!

Επιταγή ακρίβειας: Παίρνουν τα λεφτά οι δικαιούχοι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι σήμερα η προθεσμία καταβολής του – Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.