ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί – Σε δύο «σκέλη» στους εργαζομένους σε αναστολή

Την καταβολή του καθιερωμένου, ετήσιου επιδόματος αναμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και αυτή τη χρονιά.
Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί – Σε δύο «σκέλη» στους εργαζομένους σε αναστολή

Δώρο Πάσχα: Την καταβολή του καθιερωμένου, ετήσιου επιδόματος αναμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και αυτή τη χρονιά.

Δώρο Πάσχα: Όπως έγινε γνωστό η πληρωμή του θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, οπότε και χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν με το δώρο του Πάσχα.

Στο τέλος του μήνα πληρώνονται οι συντάξεις στο σύνολο των συνταξιούχων, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα το δώρο για το Πάσχα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την το enikonomia.gr το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το Δώρο Πάσχα από τους εργοδότες τους.

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας (όσων δηλαδή οι συμβάσεις εργασίας τους ανεστάλησαν οποτεδήποτε κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου 2021), θα λάβουν το Δώρο του Πάσχα σε δύο «σκέλη».

Συγκεκριμένα οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν το Δώρο το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη, βάσει των πραγματικά καταβαλλόμενων αποδοχών τους.

Από την πλευρά του το κράτος θα καταβάλει από τον τακτικό προϋπολογισμό απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων την αναλογία του Δώρου για τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία οι συμβάσεις εργασίας των μισθωτών τέθηκαν σε αναστολή.

Τέλος η αναλογία θα υπολογιστεί επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Δείτε παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί – Σε δύο «σκέλη» στους εργαζομένους σε αναστολή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.