ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος αρχαιολόγος Στέφανος Μίλερ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο παγκοσμίου φήμης αρχαιολόγος και φιλέλληνας Στέφανος Μίλερ.
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος αρχαιολόγος Στέφανος Μίλερ

O Στέφανος Μίλερ, πρωτεργάτης των ανασκαφών της Αρχαίας Νεμέας, άφησε την τελευταία του πνοή στα 79 του στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολόγους που εργάστηκαν στην Ελλάδα που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανάδειξη των θησαυρών της Νεμέας.

Γεννήθηκε στην Ιντιάνα των ΗΠΑ το 1942. Ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στα Αρχαία Ελληνικά στο Wabash College και το Διδακτορικό του στην Κλασσική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Μετά από ανασκαφές σε διάφορες τοποθεσίες του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπίας και, για τέσσερα χρόνια, της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ξεκίνησε τις δικές του ανασκαφές στη Νεμέα το 1973.

Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες (38 χρόνια) , στη Νεμέα, όχι μόνο διενήργησε ανασκαφές που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα όπως το στάδιο όπου διεξάγονταν τα Νέμεα, αλλά δημιούργησε και αρχαιολογικό πάρκο, κατασκεύασε αρχαιολογικό μουσείο και οργάνωσε την έκθεση του, ενώ ξεκίνησε και την αναστήλωση του αρχαίου Ναού του Δία.

Η είδηση γέμισε θλίψη τον χώρο της αρχαιολογίας, του πολιτισμού και όσους τον γνώριζαν ή είχαν συνεργαστεί μαζί του.


Διαβάστε επίσης:

Φωτιές Ελλάδα: Αυτός είναι ο χάρτης της καταστροφής σε Εύβοια και Αττική

Λοβέρδος: Ζητάει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για στεγαστική συνδρομή- «Να μην τσακίσει η γραφειοκρατία τους τσακισμένους πολίτες»

Κούτσιας: Ο…νέος Τζόλης που κινδυνεύει να χάσει ο ΠΑΟΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος αρχαιολόγος Στέφανος Μίλερ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.