ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Μάθε που και πως ψηφίζεις

Τι πρέπει να ξέρεις για τις κάλπες των Ευρωεκλογών και τις Δημοτικές εκλογές
Εκλογές 2019: Μάθε που και πως ψηφίζεις

Οι εκλογές 2019 είναι προ των πυλών, καθώς την Κυριακή (26/5) ψηφίζουμε για Ευρωεκλογές, αλλά και Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες. Οι Δημοτικές εκλογές φυσικά θα έχουν και δεύτερο γύρο όπου δεν βγει νικητής την προσεχή Κυριακή.

Αυτό που πρέπει να ξέρει πάντως ο κάθε δημότης για τις Εκλογές 2019 του Μάη, είναι πως θα ψηφίσει σε δύο διαφορετικούς χώρους για ευρωβουλευτές και δημάρχους –Περιφέρεια.

Όπως αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα στηθούν δύο διαφορετικοί χώροι για τους ψηφοφόρους. Ένας για να ψηφίσουν για Ευρωεκλογές και άλλος ένας για τις Δημοτικές.

Αυτό, αποφασίστηκε για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αλλά και για να γίνει πιο εύκολη η ζωή των δικαστικών αντιπροσώπων που θα καταμετρούν δύο κάλπες.

Αρκετοί πάντως θεωρούν πως αυτό μπορεί να προκαλέσει κομφούζιο, καθώς για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είναι δύσκολο να αναζητήσουν ψηφιακά το που ψηφίζουν και θα πηγαίνουν στα… τυφλά.

Πως θα μάθουμε που ψηφίζουμε για τις Εκλογές 2019

Για να μάθει κανείς σε πιο εκλογικό κέντρο ψηφίζει, μπορεί να το κάνει εύκολα μέσω διαδικτύου. Στο υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει μια φόρμα που αναφέρεται «Μάθε που ψηφίζεις». Εκεί, συμπληρώνοντας τα στοιχεία του ο καθένας, θα δει σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζει.

Ένας άλλος τρόπος για να ενημερωθεί ο πολίτης, είναι να καλέσει στο Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Μάθε που και πως ψηφίζεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.