ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκπτωση στη βενζίνη: Ποιοι θα την δικαιούνται

Σκέψεις νέων μέτρων στήριξης για την τιμή των καυσίμων - Από τι θα εξαρτηθεί και ποιους θα αφορά.
Έκπτωση στη βενζίνη: Ποιοι θα την δικαιούνται

Έκπτωση στη βενζίνη: Από τη μια φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος. Από την άλλη η όγδοη πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο. Και στη μέση ο Έλληνας πολίτης να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Την ίδια ώρα πάντως μια… μικρή ηλιαχτίδα φωτός φαίνεται να υπάρχει μέσα από τα νέα μέτρα στήριξης που προετοιμάζονται.

Το καλοκαίρι μπήκε, ο τουρισμός αρχίζει να ανεβάζει στροφές και όλοι ελπίζουν να μετριάσουν τη «χασούρα» του τελευταίου διαστήματος.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η χώρα μας είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός και προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, ενώ μέσα από το Sportime διαβάσατε για τον αριθμό που μαρτυρά ότι το καλοκαίρι θα σφύζει από τουρισμό.

Πώς μπορεί όμως να συνδέεται αυτό με τις τιμές στα καύσιμα; Κι όμως γίνεται. Ο μεγάλος στόχος είναι η διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου και ο τουρισμός αποτελεί τον έναν από τους δύο βασικούς παράγοντες.

Ο άλλος αφορά την πορεία των δημοσίων εσόδων, τα οποία επίσης φαίνεται να κυμαίνονται αρκετά πάνω από τον στόχο.

Αν όλα λοιπόν κυλήσουν θετικά, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για επιπλέον δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος είναι ικανός να δώσει ένα «μαξιλαράκι» για νέα μέτρα.

Αυτή τη στιγμή διατηρείται η μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης. Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Αν επεκταθεί και στην βενζίνη, τότε η επιδότηση εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 20 έως 30 λεπτών το λίτρο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκπτωση στη βενζίνη: Ποιοι θα την δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.