ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων: Αυτοί μένουν εκτός του επιδόματος – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Το έκτακτο δώρο Χριστουγέννων αφήνει εκτός κάποιες ομάδες για τη φετινή χρονιά.
Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων: Αυτοί μένουν εκτός του επιδόματος – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Το Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί φέτος με τους μακροχρόνια άνεργους να μένουν εκτός των δικαιούχων. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 450.000 άτομα θα είναι για πρώτη φορά εκτός της λίστας του επιδόματος.

Η κυβέρνηση μπορεί να δίνει και το 2023 έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες το οποίο θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα, όμως τα κριτήρια όπως φαίνεται αλλάζουν.

Ενώ οι άνεργοι αναμένουν την καταβολή της επιταγής ακρίβειας η έκπληξη ήρθε για τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι θα πρέπει να βασιστούν μόνο στην επιταγή των 200 με 300 ευρώ.

Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Σε αντίθεση με τους μακροχρόνια ανέργους το επίδομα θα λάβουν:

  • 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού. Το συνολικό ποσό που θα λάβει το Δεκέμβριο μια οικογένεια με τρία παιδιά κυμαίνεται από 280 έως 700 ευρώ.
  • 1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κυρίων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ. Οι ίδιοι θα λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους από 1-1-2024.
  • 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος. Από τον Δεκέμβριο, όπως έχει ανακοινωθεί, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξάνεται κατά 8 %. Μια τετραμελής οικογένεια θα λάβει το Δεκέμβριο συνολικά 648 ευρώ (αρχικό επίδομα + αύξηση 8 % + έκτακτο επίδομα).
  • 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Δείτε επίσης:

«Ζωντανοί – νεκροί» οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία: Άστεγοι κοιμούνται σε νεκροταφείο στον Βλοχό Καρδίτσας!

Σαρώνει η ακρίβεια στο ράφι των σούπερ μάρκετ: Αντιμέτωποι με το «παιχνίδι» των συνεχών εκπτώσεων οι καταναλωτές (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων: Αυτοί μένουν εκτός του επιδόματος – Ποιοι είναι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.