ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκθέτουν την κυβέρνηση οι ειδικοί για τα υποχρεωτικά rapid σε εμβολιασμένους: «Δεν ήταν απόφαση της επιτροπής»!

Βατόπουλος και Εξαδάκτυλος «άδειασαν» την κυβέρνηση για το μέτρο των υποχρεωτικών rapid test στους εμβολιασμένους, αποκαλύπτοντας πως δεν το εισηγήθηκαν ποτέ οι ειδικοί!
Εκθέτουν την κυβέρνηση οι ειδικοί για τα υποχρεωτικά rapid σε εμβολιασμένους: «Δεν ήταν απόφαση της επιτροπής»!

Ανοργανωσιά, σύγχυση και ατελείωτα μπρος – πίσω χαρακτηρίζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας εν όψει εορτών. Ενώ εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδειχνε τον «δρόμο» για υποχρεωτικό rapid test στους εμβολιασμένους και μάλιστα με δική τους χρέωση, μετά την σωρεία αντιδράσεων η κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών και τα υποχρεωτικά rapid έγιναν προαιρετικά… self test.

Και ενώ μέχρι τώρα υπήρχε η πληροφορία πως η απόφαση για τα υποχρεωτικά rapid ήταν προϊόν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, οι ίδιοι οι επιστήμονες πήραν θέση που αφήνει (για ακόμη μια φορά) έκθετη τη κυβέρνηση, ισχυριζόμενοι πως δεν υπήρξε καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή!

Βατόπουλος: «Έμαθα από την… τηλεόραση για τα rapid»

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε σήμερα πως «η επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών».

Μάλιστα ο κ. Βατόπουλος ανέφερε πως έμαθε για το μέτρο των υποχρεωτικών rapid test από την… τηλεόραση! «Η απόφαση, που έμαθα κι εγώ από την τηλεόραση, να γίνει rapid test σε όλους πριν από τις γιορτές δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε από την Επιτροπή», διασαφήνισε ο καθηγητής.

Άρα έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που φανερώνει πως το μέτρο υποχρεωτικών rapid test στους εμβολιασμένους για να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης κατά τη διάρκεια των εορτών, δεν έγινε από τους ειδικούς αλλά από την ανεξάντλητη δεξαμενή… παράλογης σκέψης και αποφάσεων της κυβέρνησης!

Ο καθηγητής σχολίασε πως «οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν, να κάνουν ένα self test πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, άλλα και να φορούν τις μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός».

Εξαδάκτυλος: «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για rapid»

Την ίδια ακριβώς θέση εξέφρασε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους και αρνήθηκε πως υπήρξε οποιαδήποτε σχετική εισήγηση εκ μέρους των ειδικών.

«Έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Βλέπουμε πως αναδεικνύεται ακόμα ένας αγώνας… «πινγκ πονγκ» μεταξύ κυβερνητικών και ειδικών, όπου οι μεν πετούν το μπαλάκι της ευθύνης των αποφάσεων στους δε, και όλα αυτά γίνονται στην πλάτη του λαού που παρακολουθεί συγχυσμένος, μέτρα να εμφανίζονται και μετά να αλλάζουν ανά μέρα και ακόμα και ανά ώρα!

Τελικά εν καιρώ πανδημίας, η διαφάνεια του χειρισμού που γίνεται από όλους τους αρμόδιους, παραμένει ανύπαρκτη. Ακόμα παραμένει γρίφος το ποιοι παίρνουν τις (πολλές φορές ανεκδιήγητες) αποφάσεις, ποιοι εισηγούνται σε ποιους, ποιοι διαφωνούν, ποιοι συμφωνούν και ποιοι λειτουργούν ως «διακοσμητικά» στοιχεία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκθέτουν την κυβέρνηση οι ειδικοί για τα υποχρεωτικά rapid σε εμβολιασμένους: «Δεν ήταν απόφαση της επιτροπής»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.