ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας επιστήμονας δίνει λύση στο άγχος της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος

Μία καινοτόμα εφαρμογή που βοηθάει του πολίτες να υπολογίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται για να σας λύσει τα χέρια.
Έλληνας επιστήμονας δίνει λύση στο άγχος της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος

Το ηλεκτρικό ρεύμα και ο έλεγχος της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένα από τα καίρια θέματα για κάθε πολίτη αυτή τη περίοδο.

Με τις τιμές στο ρεύμα να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη όλοι οι πολίτες αναζητούν λύσεις για να γλιτώσουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η λύση του Power Pass με την οποία η κυβέρνηση προσφέρει μια μικρή ανακούφιση στους καταναλωτές δεν είναι κάτι άλλο παρά προσωρινή.

Αν ψάχνετε μία μόνιμη λύση όμως τότε ο Έλληνας επιστήμονας, Απόλλων Κωνσταντόπουλος και ο συνεργάτης του Μιχάλης Μανής παρουσιάζουν την άκρως καινοτόμα εφαρμογή μέτρησης κατανάλωσης του ηλεκτρικούς ρεύματος που μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Οι δύο φίλοι και συνεργάτες βραβεύτηκαν από το διεθνώς αναγνωρισμένο τεχνολογικό πανεπιστήμιο του MIT για την εφαρμογή που έφτιαξαν η οποία είναι διαθέσιμη για τις κινητές συσκευές.

Πως λειτουργεί η μέτρηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην εφαρμογή

Η αρχική ιδέα των δύο διακριθέντων επιστημόνων βασίζεται στη διαχείριση της ενέργειας. Στόχος τους είναι με τη χρήση της εφαρμογής να γίνει μία «εκπαίδευση» σε κάθε χρήστη ώστε να βρεθούν σε μια καλύτερη ενεργειακή κατάσταση έχοντας καλύτερη σχέση με την κατανάλωση ενέργειας.

Το σύστημα το οποίο υπολογίζει την κατανάλωση περιλαμβάνει μία μικρή συσκευή στο μέγεθος μιας ασφάλειας η οποία συνδέεται στον πίνακα του ρεύματος και καταγράφει την συνολική κατανάλωση του ρεύματος.

Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το κινητό σας και στέλνει σε cloud τα δεδομένα. Εκεί γίνονται υπολογισμοί αλλά και προβλέψεις και όσα υπολογίζονται αποτυπώνονται στη συνέχεια στην εφαρμογή του κινητού μας.

Ουσιαστικά η εφαρμογή επιτρέπει μία live παρακολούθηση της κατανάλωσης του χρήστη εκείνη τη στιγμή. Έτσι εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί ποια συσκευή καίει παραπάνω ρεύμα και ποια όχι.

Ακόμη προσφέρει προβλέψεις για επόμενες καταναλώσεις υπολογίζοντας δεδομένα του χρήστη αλλά και βοηθητικούς tips σχολιασμούς ώστε να έχει μία καλύτερη, ορθότερη κατανάλωση.

Power Pass Πληρωμή: Προσοχή – Έτσι θα γίνει – Δείτε αν έχει εγκριθεί αίτηση

Power Pass: Αρχίζουν οι πληρωμές – Αυτοί θα πάρουν την επιδότηση

Θάνος Πλεύρης: Άλλα αντ’ άλλων για την υπερβάλλουσα θνητότητα – «Έως το 2021 τα πηγαίναμε καλά»!




 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλληνας επιστήμονας δίνει λύση στο άγχος της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις