ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική εταιρεία ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Μπορεί να προμηθεύει την Ευρώπη το μέταλλο που ψάχνει όλος ο πλανήτης

Το γάλλιο είναι μία απαραίτητη πρώτη ύλη για την επικοινωνία των δικτυών 5G, για την κατασκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.
Ελληνική εταιρεία ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Μπορεί να προμηθεύει την Ευρώπη το μέταλλο που ψάχνει όλος ο πλανήτης

Ελληνική εταιρεία ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα μπορεί να προμηθεύει την Ευρώπη με το πολύτιμο μέταλλο που ψάχνει όλος ο πλανήτης.

Σε μια σημαντική κίνηση που αναδιαμορφώνει την ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου, προχώρησε ο Όμιλος Μυτιληναίος, κάνοντάς τον τον μεγαλύτερο παραγωγό βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ της IMERYS BAUXITES GREECE ΜΟΝΟΜΕΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, γνωστή ως IMERYS BAUXITES. Η απόφαση που εκδόθηκε στις 5.9.2023 με την υπ’ αριθ. 837/2023, σημειώνει το aluminiuminsider.com.

Η ένωση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, με ετήσια παραγωγή βωξίτη που προβλέπεται να ξεπεράσει τους 1,2 εκατ. μετρικούς τόνους (περίπου 1,3 εκατ. τόνους ΗΠΑ), τοποθετώντας την ως ηγέτη όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Ελληνική εταιρεία ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα θα μπορούσε να παράξει έως 45 μετρικούς τόνου του πολύτιμου μετάλλου γάλλιο

Το γάλλιο είναι μία απαραίτητη πρώτη ύλη για την επικοινωνία των δικτυών 5G, για την κατασκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, για την παραγωγή μικροτσιπ, για την κατασκευή ραντάρ αλλά και κρίσιμης αμυντικής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.

Σύμφωνα μάλιστα και με τον γερμανικό τύπο, η Ελλάδα, στη Βοιωτία να παράξει όλο το γάλλιο που χρειάζεται η Ε.Ε..

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Βορύλλας: Το Σύνταγμα δίνει την δυνατότητα στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τον γάμο ομοφύλων – Τι φοβούνται;

Δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας από τον Γιώργο Νταλάρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνική εταιρεία ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Μπορεί να προμηθεύει την Ευρώπη το μέταλλο που ψάχνει όλος ο πλανήτης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.