ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα Βενζίνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πάσο με τα καύσιμα – Ποιους αφορά

Ποιοι θα πάρουν επίδομα βενζίνης; Τα όρια εισοδήματος και όλα όσα θέλετε να ξέρετε.
Επίδομα Βενζίνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πάσο με τα καύσιμα – Ποιους αφορά

Επίδομα Βενζίνης: Την ώρα που ο ΣΚΑΪ «ανακάλυψε» πως η Κύπρος έχει φθηνή βενζίνη επειδή δεν έχει λεωφορεία, το «κουπόνι βενζίνης» έρχεται να ανακουφίσει έστω και λίγο τους πιο ευάλωτους από την εκρηκτική ακρίβεια.

Και λέμε έστω και λίγο, καθώς δεν είναι υπερβολικός όποιος πει ότι θυμίζει κάτι από Σοβιετία.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τετάρτης (16/3), τα μέτρα αφορούν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες και νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Μάλιστα, το μέτρο αφορά την μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα. Το κράτος δηλαδή δεν θα καλύψει ολόκληρο το κόστος της βενζίνης για 180 λίτρα, αλλά μέρος της αύξησης ανά λίτρο.

Αυτό αναμένεται να σημάνει εκπτώσεις περίπου 30 με 40 λεπτά ανά λίτρο καυσίμου.

Πώς θα πάρετε το «κουπόνι βενζίνης»

Μέσα από το Sportime διαβάσατε πώς θα πάρετε τα χρήματα μέσω Taxis. Από ‘κει και πέρα, ο εκάστοτε δικαιούχος θα πληρώνει στο βενζινάδικο το συνολικό ποσό και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά σε σχετική πλατφόρμα.

Η επιστροφή χρημάτων θα πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπως δηλαδή λειτουργούσε και ο μηχανισμός με το επίδομα θέρμανσης.
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα Βενζίνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πάσο με τα καύσιμα – Ποιους αφορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.