ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση 200 εύρω για εξαγορά συνειδήσεων στους ευάλωτους – Ποιοι τα δικαιούνται

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα οικονομικής στήριξης των πολιτών εν μέσω της πρωτοφανούς ακρίβειας προκαλώντας στη καλύτερη των περιπτώσεων γέλια.
Επιδότηση 200 εύρω για εξαγορά συνειδήσεων στους ευάλωτους – Ποιοι τα δικαιούνται

Προκλητικά για ακόμη μια φορά είναι τα δήθεν μέτρα ανακούφισης των πολιτών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύοντας πως έχουν απέναντί τους άτομα μειωμένης αντίληψης, υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο δίνοντας κυριολεκτικά ψίχουλα, μπροστά στη λέλαπα των μαζικών ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες…

Η κυβέρνηση, με εκπρόσωπο τον Χρήστο Σταϊκούρα, έκανε τις ανακοινώσεις της σήμερα το πρωί της Πέμπτης για τα μέτρα που θα «ελαφρύνουν» τη δυσχερή οικονομική θέση των πολιτών και θα εξομαλύνουν την κατάσταση με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι γεγονός! Οι πολίτες μπορούν να κοιμηθούν ήρεμα απόψε γνωρίζοντας πως θα έχουν 200 ευρώ επιδότηση την ώρα που οι λογαριασμοί σε ρεύμα, φυσικό αέριο έχουν φτάσει σε τουλάχιστον διπλάσια νούμερα ενώ η βενζίνη αιμορραγεί καθημερινά τα πορτοφόλια τους.

Από την άλλη καμία έκπληξη δεν προκαλούν τα αστεία μέτρα που ανακοινώθηκαν αν αναλογιστούμε τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα όπου συμβούλευε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους ή τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα όπου έδινε τη σοφή λύση στους πολίτες αναφορικά με την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ… να κρατάνε μικρό καλάθι!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα παρακάτω και αναμένεται να καταβληθούν μέχρι το Πάσχα (24 Απριλίου): 

  • Μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού μέσα στον Απρίλιο για τους δικαιούχους του Μαρτίου. Το ποσό θα ανέρχεται στα 42, 63 ή 105 ευρώ ανάλογα για το κάθε πρώτο και δεύτερο παιδί αλλά και το ύψος του ετήσιου εισοδήματος ενώ θα φτάνει τα 84, 125 ή 210 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.
  • Ενίσχυση ύψους 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους. Οι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έτους 2020 εώς 7.200 ευρώ, ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα εως 14.400 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.
  • Ενίσχυση ύψους 200 ευρώ σε 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες.
  • Ενίσχυση 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ.
  • Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος..

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση πετάει ξεροκόμματα αντί να δώσει λύσεις που θα καταφέρουν πράγματι να βοηθήσουν τους πολίτες.

Η πρωτόγνωρη ακρίβεια αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να βρίσκει κάποιο εμπόδιο που θα αναχαιτίσει την εξέλιξή της. Τα μέτρα είναι καθαρά επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά. Η χώρα χρειάζεται μόνιμες λύσεις όχι μία εξαγορά συνειδήσεων ύψους 200 ευρώ.

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές του πολιτικούς της χώρας μας και εμάς θεατές να… χρυσοπληρώνουμε ακόμη και αυτό το εισιτήριο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδότηση 200 εύρω για εξαγορά συνειδήσεων στους ευάλωτους – Ποιοι τα δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.