ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση δανείων – Ανατροπή: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι!

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων προκειμένου να επωφεληθούν οι δικαιούχοι.
Επιδότηση δανείων – Ανατροπή: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι!

Έρχεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση δανείων, αφού σύμφωνα με τη Real News, οι αιτήσεις θα αρχίσουν στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο στόχος και η λειτουργία της φυσικά, θα γίνει προκειμένου οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, να λάβουν επιδότηση από τις τράπεζες για το 50% της επιβάρυνσης που έχουν στις δόσεις τους.

Όλα αυτά φυσικά μετά την τετραπλή αύξηση των επιτοκίων που πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πολίτης να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Στη συνέχεια η επιδότηση θα αρχίσει να… τρέχει από την 1η Απριλίου και θα αφορά τα δάνεια που έχουν ληφθεί από όλες τις τράπεζες, συστημικές και μη, με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Στην πλατφόρμα θα μπορούν να μπουν περίπου 30.000 δανειολήπτες με υφιστάμενες ενήμερες οφειλές, δηλαδή δάνεια σε καθυστέρηση μέχρι και 90 ημέρες, με σημείο αναφοράς την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος από τον πιστούχο.

Βασική προϋπόθεση είναι τα δάνεια να έχουν ληφθεί με υποθήκη την πρώτη κατοικία και οι δικαιούχοι να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Πρόκειται ουσιαστικά για στεγαστικά δάνεια και κάποια -λίγα- επιχειρηματικά δάνεια που έχουν λάβει ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων βάζοντας υποθήκη την πρώτη τους κατοικία.

Επιδότηση δανείων: Αυτά είναι τα κριτήρια!

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η επιδότηση αυτή θα αφορά δάνεια που θα αγγίζουν τα 2 δις ευρώ και τα κριτήρια θα είναι συγκεκριμένα.

  • 000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού. Ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
  • Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για τον άγαμο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.
  • Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., όπως προκύπτουν από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 7.000 ευρώ για τον άγαμο και να μην ξεπερνούν το ποσό των 21.000 ευρώ για μια – οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις νοικοκυριών, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδότηση δανείων – Ανατροπή: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.