ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λήγει σήμερα η παράταση που είχε δοθεί για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» έχει ξεκινήσει καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις.

Με τους πολίτες να βλέπουν σχεδόν αβοήθητοι την ακρίβεια να καλπάζει και με τις τιμές να έχουν πάρει την… ανηφόρα ακόμα και σε μάσκες και αντισηπτικά, τα 135 έως και 710 ευρώ που δίνονται για αγορά μέχρι και τριών συσκευών ψυγείου, καταψύκτη και κλιματιστικού αποτελούν έστω μια… σταγόνα στον ωκεανό.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως το ενδιαφέρον των δικαιούχων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δίνει μια ολιγοήμερη παράταση, η οποία λήγει σήμερα Παρασκευή (8/7).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να υποβληθούν πάνω από 800.000 αιτήσεις στην ιστοσελίδα allazosyskevi.gov.gr μέχρι το τέλος της προθεσμίας, ενώ οι ωφελούμενοι θα είναι μόλις 200.000, αν δεν αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος.

Αναλυτικά τα ποσά της επιδότησης:

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50%.
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45%.
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35%.
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30%.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.