ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: ΝΤΡΟΠΗ – Ένας Τούρκος δολοφόνησε έναν 57χρονο Έλληνα οικογενειάρχη μέσα στη χώρα του, και δεν τρέχει τίποτα!

Τούρκοι δολοφόνοι σκοτώνουν Έλληνες στη μέση του δρόμου, και στην Ελλάδα το ζήτημα παρουσιάστηκε σαν να ήταν μια... συνηθισμένη ανθρωποκτονία!
Έβρος: ΝΤΡΟΠΗ – Ένας Τούρκος δολοφόνησε έναν 57χρονο Έλληνα οικογενειάρχη μέσα στη χώρα του, και δεν τρέχει τίποτα!

Έβρος: Ένα φρικτό περιστατικό, μια στυγνή δολοφονία έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (7/7) στο Τελωνείο Κήπων για μια… προτεραιότητα στη σειρά των αυτοκινήτων από έναν Τούρκο δολοφόνο που ξέσπασε το μίσος του σε έναν Έλληνα.

Το θλιβερό είναι πως τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης έχουν περάσει αυτό το σοκαριστικό γεγονός στα «ψιλά» των ειδήσεων, προφανώς γιατί δεν θέλουν να διαταράσσεται το κλίμα της ελληνοτουρκικής «φιλίας», μιας και θα είναι χρήσιμο για τις συμφωνίες και τις υποχωρήσεις που φαίνεται να «μαγειρεύονται» στο παρασκήνιο.

Ο 57χρονος Έλληνας – αγρότης από τη Γεμιστή Φερών ζήτησε να του παραχωρήσουν σειρά για να περάσει ώστε να στρίψει αριστερά στην παρακαμπτήριο για το χωριό του. Αμέσως μετά, ένας 33χρονος Τούρκος που φέρεται να είναι κάτοικος Γαλλίας, ο οποίος περίμενε και αυτός στην ουρά των αυτοκινήτων στο Τελωνείο, επιτέθηκε με στυγνό τρόπο στον Παναγιώτη Ρήγα χτυπώντας τον με λοστό και στη συνέχεια τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του για να τον αποτελειώσει, περνώντας από πάνω του και προκαλώντας του βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία, που είχαν ως αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Τον σκότωσαν, τον χάσαμε τον άνθρωπό μας. Στην αρχή, ήταν μέσα στο χώρο του τελωνείου και μετά βγήκε για να έρθει πίσω στο χωριό. Μπλόκαρε στην Εγνατία, μπήκε ανάμεσα στις νταλίκες και δεν τον άφηναν να βγει. Οι συνοριοφύλακες που ήταν εκεί δεν ήξεραν τι να κάνουν και τον άφησαν αβοήθητο.

Κατέβηκε ο άλλος από το αμάξι, κάτι του είπε και μετά τον ‘καθάρισε’ με το λοστό στο κεφάλι του. Τον χτύπησε με δύναμη. Και μετά πέρασε με το αμάξι από πάνω του». Αυτά είπε στο «Πρώτο Θέμα» ο Χρυσόστομος Ρήγας, ξάδελφος του 57χρονου που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του από έναν άνανδρο δολοφόνο.

Ο 33χρονος Τούρκος συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Ανακριτή Αλεξανδρούπολης για να απολογηθεί με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μετά την απολογία του οδηγήθηκε στην φυλακή, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Σήμερα το απόγευμα  έχει προγραμματιστεί η κηδεία του άτυχου 57χρονου Παναγιώτη Ρήγα. Ένας οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών, ένας Έλληνας που μετακινούταν εντός της πατρίδας του, βρήκε φρικτό θάνατο από έναν αφιονισμένο Τούρκο, και τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσίασαν συγκεχυμένα το θέμα δίνοντας στην αρχή την αμυδρή εντύπωση πως επρόκειτο για… τροχαίο δυστύχημα!

Ένας από τους τρεις γιους του Παναγιώτη Ρήγα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για την αγωνία που έζησε όλη η οικογένεια αυτές τις μέρες που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή ο πατέρας του και περιέγραψε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα:

«Στη αρχή έλεγαν ότι είναι τροχαίο, μετά ότι τον χτύπησε με λοστό, αλλά αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και τον πάτησε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Kανονικά θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ανοιχτή λωρίδα για να βγει ο άνθρωπος και να πάει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε καμία ανοιχτή λωρίδα, ούτε η έκτακτης ανάγκης, ήταν όλα φρακαρισμένα, χιλιόμετρα. Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μην μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί ένα μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία οδός, 2 – 3 χιλιόμετρα. Αστυνομία εκεί δεν υπάρχει».

Εν έτει 2023, Τούρκοι σκοτώνουν Έλληνες μέσα στην ίδια τους την χώρα και το ελληνικό κράτος σφυρίζει αδιάφορα και αντιμετωπίζει την υπόθεση σαν ένα κοινό έγκλημα χωρίς εθνικές «αποχρώσεις». Αν ένας Έλληνας σκότωνε Τούρκο μέσα σε τουρκικό έδαφος, αυτή τη στιγμή θα είχε γίνει πρώτη είδηση στην Τουρκία και θα είχε κάνει παρέμβαση ακόμα και η τουρκική κυβέρνηση. Στο ανθελληνικό κράτος μας που κυριαρχεί ο ενδοτισμός και η φοβικότητα, ο θάνατος του Παναγιώτη Ρήγα αντιμετωπίζεται ως ένα «ατυχές περιστατικό» ενός απλού καυγά. Ντροπή και μόνο ντροπή…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος: ΝΤΡΟΠΗ – Ένας Τούρκος δολοφόνησε έναν 57χρονο Έλληνα οικογενειάρχη μέσα στη χώρα του, και δεν τρέχει τίποτα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.