ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Ομάδες δεκάδων λαθρομεταναστών παραβιάζουν καθημερινά τα «ευαίσθητα» σημεία των συνόρων

Ξέφραγο αμπέλι παραμένει ο Έβρος στα «δύσκολα» σημεία του. Οι συνοριοφύλακες κάνουν ό,τι μπορούν, άλλα η κυβέρνηση δεν τους βοηθά.
Έβρος: Ομάδες δεκάδων λαθρομεταναστών παραβιάζουν καθημερινά τα «ευαίσθητα» σημεία των συνόρων

Έβρος: Διανύοντας ένα καλοκαίρι που μυρίζει «μπαρούτι» στα ελληνοτουρκικά, μεγάλο προβληματισμό προκαλούν οι σταθερές εισροές λαθρομεταναστών στον ποταμό Έβρο, όπου συνεχίζουν να σημειώνονται μαζικές παραβιάσεις των συνόρων σε όποια σημεία δεν υπάρχει τείχος.

Όπως περιγράφεται από σχετικές μαρτυρίες, εχθές το πρωί κάτοικοι του Έβρου που ταξίδευαν με ΚΤΕΛ από το Διδυμότειχο στο Σουφλί, αντίκρισαν ένα τσούρμο δεκάδων λαθρομεταναστών να περνούν μέσα από το ποτάμι και να τρέχουν κατά μήκος της επαρχιακής οδού, κατευθυνόμενοι πιθανότατα προς το καθιερωμένο «ραντεβού» με τους διακινητές, προκειμένου να προωθηθούν στην ελληνική επικράτεια.

Σημειωτέον πως όσο διανύουμε την θερμή εποχή του καλοκαιριού, η στάθμη των νερών του Έβρου κατεβαίνει όλο και περισσότερο, και το πέρασμα μέσα από το ποτάμι γίνεται όλο και ευκολότερο. Η ανεπαρκής φύλαξη των ευαίσθητων σημείων των συνόρων, έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινά τέτοιες μαζικές εισβολές που εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των γύρω περιοχών και διογκώνουν συνεχώς την ωρολογιακή «βόμβα» της λαθρομετανάστευσης.

Δυστυχώς έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο πλέον για τους Εβρίτες, να βλέπουν ομάδες λαθρομεταναστών να διασχίζουν τα χωριά τους ακόμα και μέρα μεσημέρι, σα να έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι η χώρα. Παρόλα αυτά εξεπλάγησαν όταν είδαν τους δεκάδες λαθρομετανάστες να διασχίζουν την εθνική οδό Διδυμοτείχου – Σουφλίου, μεταξύ Λαβάρων – Μάνδρας.

Συγκεκριμένα ένας επιβάτης του ΚΤΕΛ κατέγραψε πάνω από 50 λαθρομετανάστες να περνούν από το ένα μέρος του κάθετου άξονα Αρδανίου – Ορμενίου στο άλλο και να προσπαθούν να κρυφτούν στα βουνά, για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Όσο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας προβαίνει σε δακρύβρεχτες κουβέντες περί πολυπολιτισμικότητας, η Τουρκία αφήνει τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών να κάνουν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους, διογκώνοντας συνεχώς το μουσουλμανικό στοιχείο στην Ελλάδα.

Με την απρόσκοπτη εισροή λαθρομεταναστών, εντείνεται το πρόβλημα «γκετοποίησης» πολλών περιοχών της επικράτειας, αυξάνεται ο αριθμός και η δράση εγκληματικών στοιχείων, άλλα σαφέστατα ενισχύεται και ο «δούρειος ίππος» της κατασκοπείας και αντεθνικής δράσης που κατευθύνεται από την Άγκυρα.

Η δύναμη των συνοριακών φυλάκων στον Έβρο είναι μερικές εκατοντάδες άτομα, και προ πολλού έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους, όσον αφορά την φύλαξη των συνόρων. Αναμφισβήτητα οι συνοριοφύλακες κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να αποκρούουν καθημερινά παράνομες εισβολές, άλλα η κυβέρνηση από πλευράς της δεν μεριμνά στο να ενισχυθεί αρκούντως η Συνοριοφυλακή, με νέες προσλήψεις μελών ώστε να πάψει να «ξεχειλίζει» ο Έβρος.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος: Ομάδες δεκάδων λαθρομεταναστών παραβιάζουν καθημερινά τα «ευαίσθητα» σημεία των συνόρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.