ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεώργιος Ρούντας – ΝΙΚΗ: Ο ελεύθερος δημόσιος πολιτικός λόγος των Ελλήνων στο διαδίκτυο φιμώνεται επισήμως

«Παραχωρείτε χωρίς τύψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στον εκτελεστικό της βραχίονα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπερεξουσίες πολιτικού περιορισμού».
Γεώργιος Ρούντας – ΝΙΚΗ: Ο ελεύθερος δημόσιος πολιτικός λόγος των Ελλήνων στο διαδίκτυο φιμώνεται επισήμως

Για φίμωση του δημόσιου πολιτικού λόγου των Ελλήνων και των Ευρωπαίων στο διαδίκτυο, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ και βουλευτής Λάρισας, Γεώργιος Ρούντας.

«Ως πειθήνια όργανα της πολιτικής ορθότητας νομοθετείτε την προληπτική λογοκρισία και την φίμωση του Ελεύθερου δημοκρατικού πολιτικού διαλόγου, κάτι το οποίο απαγορεύεται ξεκάθαρα από το Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο όμως έχετε αποδείξει, ότι δεν το σέβεστε και το ερμηνεύετε όπως εσείς θέλετε, όπως κάνατε με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όχι μόνο», ανέφερε ο Γεώργιος Ρούντας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, με το παρόν νομοσχέδιο «το οποίο είναι εφαρμογή του υπ’ αριθμόν 65/2022 Ευρωπαϊκού κανονισμού σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες, γνωστού ως DSA, παραχωρείτε χωρίς τύψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στον εκτελεστικό της βραχίονα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπερεξουσίες πολιτικού περιορισμού και ελέγχου του ελεύθερου δημόσιου πολιτικού διαλόγου, ενόψει μάλιστα και των επικείμενων ευρωεκλογών!»

«Τί σας κοστίζει άραγε να είτε ένα «ΟΧΙ» σε αυτόν τον κανονισμό; Δεν έχετε θάρρος και πυγμή να προστατέψετε την Δημοκρατία;», διερωτήθηκε.

«Βέβαια από την αυταρχική κυβέρνησή σας δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, η οποία να θυμίσουμε τον Ιανουάριο του 2020 κατέβαζε με φασιστικό τρόπο αφίσες στο μετρό, οι οποίες μιλούσαν για την προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού, το οποίο βροντοφωνάζει εξ άκρας συλλήψεως και εκ κοιλίας μητρός ” Αφήστε με να ζήσω”! Αυτήν την αγέννητη φωνή δεν την ακούτε ή μάλλον κάνετε, ότι δεν την ακούτε, όπως δεν ακούτε την φωνή των 57 αγγέλων που έχασαν την ζωή τους άδικα στο έγκλημα των Τεμπών, το οποίο και αυτό κάνετε, ότι δεν το βλέπετε και μάλιστα χειροκροτώντας! Τουλάχιστον ακούστε τους γονείς αυτών των παιδιών, οι οποίοι ζητούν δικαίωση εδώ και τώρα!», σημείωσε.

Ο Γεώργιος Ρούντας έκανε αναφορά στον οδηγό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ο οποίος επιβάλλει στις διαδικτυακές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης έξι μήνες πριν τις ευρωεκλογές και έναν μήνα μετά από αυτές την υποχρέωση να εντείνουν τις προσπάθειες για να επιβληθεί μετριοπάθεια στην έκφραση των πολιτικών ιδεών και φυσικά να επιβληθεί λογοκρισία».

«Μάλιστα αυτός ο οδηγός προβλέπει και την σύσταση ομάδων παρακολούθησης, οι οποίες θα καρφώνουν στις πλατφόρμες αλλά και απευθείας στην Κομισιόν τις ελεύθερες φωνές!», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι δικοί της μη δημοκρατικά εκλεγμένοι αλλά αντίθετα διορισμένοι υπάλληλοι θα μπορούν αυθαίρετα να δίνουν εκείνοι την δική τους υποκειμενική ερμηνεία περί του τί είναι παραπληροφόρηση», υπογράμμισε ο Γεώργιος Ρούντας.

«Οι Ευρωπαίοι “γραφειοκράτες” της Κομισιόν έχουν την εξουσία απευθείας να επέμβουν κατασταλτικά και να διατάζουν τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, να λογοκρίνουν οποιοδήποτε περιεχόμενο θεωρείται δήθεν κατά την γνώμη τους ως “παράνομο”, ως “παραπληροφόρηση”, ως “έμφυλη βία” ή “ρητορική μίσους”», τόνισε.

Να σημειωθεί, είπε, «ότι η έννοια της διαδικτυακής ρητορικής μίσους και γενικά της ρητορικής μίσους πέραν της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας και της εθνικής καταγωγής τώρα πια επεκτείνεται και στην λεγόμενη ταυτότητα φύλου, της πολύχρωμης woke ατζέντας».

«Είστε η κυβέρνηση της εθνικής υποτέλειας, ετοιμάζετε τις “Πρέσπες του Αιγαίου”, έχετε υπογράψει μνημόνια, διαλύετε την ελληνική ύπαιθρο και την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, έχετε κάνει τον Ελληνικό λαό έρμαιο των funds, επιφέρετε μείωση του εθνικού πληθυσμού, παραβιάζετε την τριμερή διάκριση των εξουσιών, παραβιάζετε το Σύνταγμα, υποκλέπτετε τις συνομιλίες πολιτικών σας αντιπάλων και διαρρέετε χιλιάδες email ανυποψίαστων πολιτών ελεύθερα και έρχεστε τώρα να φιμώσετε την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο», είπε ο βουλευτής Λάρισας με τη ΝΙΚΗ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεώργιος Ρούντας – ΝΙΚΗ: Ο ελεύθερος δημόσιος πολιτικός λόγος των Ελλήνων στο διαδίκτυο φιμώνεται επισήμως», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.