ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Οικονόμου: Περήφανος που ήμασταν η πρώτη χώρα που εφάρμοσε υγειονομικά χαράτσια και διαχωρισμούς!

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε με... καμάρι στον ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που εφάρμοσε πρόστιμα υποχρεωτικότητας και δίχασε τον κόσμο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους!
Γιάννης Οικονόμου: Περήφανος που ήμασταν η πρώτη χώρα που εφάρμοσε υγειονομικά χαράτσια και διαχωρισμούς!

Γιάννης Οικονόμου: Ενώ το υγειονομικό χαράτσι των 100 ευρώ μπήκε σε εφαρμογή από τις 17/1, τα κυβερνητικά στελέχη όχι μόνο δεν έχουν την τσίπα να παραδεχθούν την αθλιότητα του προστίμου στους ηλικιωμένους, άλλα δηλώνουν την περηφάνια τους και το καμάρι τους γι’ αυτό το ανήθικο μέτρο!

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και παρουσίασε ως… προσόν της κυβέρνησης, την εφαρμογή του εκβιαστικού προστίμου στους ηλικιωμένους. Και μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο ψυχολογικός και οικονομικός εκβιασμός των γερόντων είναι δείγμα… αποφασιστικότητας που αποτελεί «παράδειγμα» προς ολόκληρη την ΕΕ! Πως δηλαδή η Ελλάδα… είναι «μπροστά» και άλλες χώρες ακολουθούν!

Συγκεκριμένα δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου πως:

«Ήμασταν η μοναδική χώρα που επέβαλε υποχρεωτικότητες ηλικιακές και πρόστιμο για το εμβόλιο. Ακόμα και άλλες χώρες σκέφτονται ακόμα την προσαρμογή της πολιτικής στους και το συζητούν».

Ενώ πρόσθεσε με περίσσιο καμάρι σε αυτή την λίστα… εθνικής ντροπής, το ότι «ήμασταν και από τις πρώτες χώρες που έβαλε το Covid – Free πάσο, που επέβαλλε διαχωρισμούς ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τη δημόσια Υγεία».

Και ακούγοντας αυτά τα σουρεαλιστικά λόγια, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής του ΣΚΑΪ κουνούσαν τα κεφάλια επιδοκιμαστικά, σα να μιλούσε ο κ. Οικονόμου για σημαντικά δημοκρατικά επιτεύγματα!

Η κατάργηση της προαιρετικότητας, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο πολιτικός εκβιασμός, ο διχασμός της κοινωνίας, η στοχοποίηση πολιτών, οι άδικες απομακρύνσεις εργαζομένων, παρουσιάστηκαν σα να είναι κυβερνητικές επιτυχίες άξιες συγχαρητηρίων!

Εντωμεταξύ πριν λίγους μήνες (και πριν ανακοινωθεί το υγειονομικό χαράτσι από τον πρωθυπουργό) κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης άλλα και ο ίδιος ο Γιάννης Οικονόμου, απέκλειαν κάθε εφαρμογή (νέας) υποχρεωτικότητας ως μη συμβατή με την υπόσταση ενός δημοκρατικού κράτους. Και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφημίζει την υποχρεωτικότητα ως πανευρωπαϊκή «παντιέρα», άξια μίμησης!

Και ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μην ενισχύει το ΕΣΥ και η χώρα έφτασε να καταγράφει τριψήφιο αριθμό θανάτων (101 θανάτους είχαμε εχθές) ο κ. Οικονόμου βγαίνει να κάνει τηλεοπτική αποθέωση στα απολυταρχικά αίσχη που εφαρμόζει η κυβέρνηση του. Είναι άλλο πράγμα (έστω) να παραδέχεσαι πως απέτυχες στην εκστρατεία πειθούς και αναγκάστηκες να πάρεις μέτρα έκτακτης ανάγκης που δεν τιμούν τη δημοκρατία, και άλλο να δηλώνεις… περήφανος για το κουρέλιασμα του συντάγματος!

Το σίγουρο είναι πως όντως… ξεχώρισε η ελληνική κυβέρνηση, από όλες τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, άλλα με αρνητικό πρόσημο. Και ως προς την πρωτιά σε μέτρα που αποπνέουν ολοκληρωτισμό, άλλα και ως προς την τραγική αντιμετώπιση της πανδημίας…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Οικονόμου: Περήφανος που ήμασταν η πρώτη χώρα που εφάρμοσε υγειονομικά χαράτσια και διαχωρισμούς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.