ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Train: Και όμως με νόμο θα την πληρώσουμε 750 εκ. ευρώ σε βάθος 15ετίας

«Χρυσάφι» σε βάθος 15ετίας θα λάβει η Hellenic Train.
Hellenic Train: Και όμως με νόμο θα την πληρώσουμε 750 εκ. ευρώ σε βάθος 15ετίας

Hellenic Train: Σε βαθιά θλίψη έχει βυθιστεί μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 38 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Μεγάλο είναι το θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με τις ευθύνες που οδήγησαν σε αυτό το συμβάν, αφού υπήρχαν προειδοποιήσεις και οι εργαζόμενοι το είπαν 20 μέρες πριν, πως θα υπάρξει στο μέλλον δυστύχημα αν δεν ληφθούν μέτρα.

Παράλληλα και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του λίγες ημέρες πριν είχε πει πως «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα».

Μπορεί να μην έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο η Hellenic Train με νόμο που ψηφίστηκε θα πάρει 750 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 15ετίας.

Συγκεκριμένα, θα λαμβάνει 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και αν προστεθεί ο ΦΠΑ, ανέρχεται συνολικά στα 930 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Hellenic Train (η εταιρεία ανήκει στον ιταλικό όμιλο της FS) καλείται να πραγματοποιεί συγκεκριμένο αριθμό δρομολογίων, σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε προχωρήσει στην καταγγελία πως «Αντί να αγοράζει ανταλλακτικά η ΗΕLLENIC TRAIN που έχει αναλάβει τη συντήρηση του (τροχαίου υλικού), αφαιρεί ό,τι ανταλλακτικό χρειάζεται από άλλες μηχανές ή αυτοκινητάμαξες για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ότι αυτά τα ανταλλακτικά τα αντικαθιστά σε άμεσο χρόνο».

Όπως φαίνεται, η ασφάλεια των πολιτών έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού ελάχιστα είναι τα χρήματα που διατίθενται για την συντήρηση, αναβάθμιση και ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Hellenic Train: Και όμως με νόμο θα την πληρώσουμε 750 εκ. ευρώ σε βάθος 15ετίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.