ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: «Οι αθλητές μπάσκετ θα μπορούν να αποχωρούν, αν οι οπαδοί καπνίζουν»

Το δικαίωμα για τους αθλητές στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ, να αποχωρούν, εάν οι οπαδοι καπνίζουν, προανήγγειλε ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Κικίλιας: «Οι αθλητές μπάσκετ θα μπορούν να αποχωρούν, αν οι οπαδοί καπνίζουν»

Νέα δεδομένα φέρνει ο αντικαπνιστικός νόμος που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε σχετικά στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Μια σημαντική αλλαγή που αφορά και τον αθλητισμό είναι η εξής: Ο Κικίλιας αναφερόμενος στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ, μετά και από επιστολή των αθλητών μελών της εθνικής ομάδας που έλαβε, δήλωσε πως εφόσον καπνίζουν οι φίλαθλοι, θα δοθεί το δικαίωμα στους αθλητές να αποχωρούν από το γήπεδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ιβάν Σαββίδης για το… κόκκινο ποτάμι (vid)

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα τιμωρείται η γηπεδούχος για τους καπνιστές φιλάθλους.

Παράλληλα εξήγησε ότι το θέμα των προστίμων δεν είναι ζήτημα επιλογής, αλλά υγείας. «Και οι καπνιστές έχουν δικαίωμα να καπνίζουν αλλά όχι αναγκάζοντας τους μη καπνιστές να γίνονται παθητικοί καπνιστές» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίζουν εκτός των κλειστών χώρων.

Οσον αφορά τα καφέ και τα καταστήματα με εξωτερικά τραπεζάκια, έφερε ως παράδειγμα ότι «…εάν μια καφετέρια έχει στον εξωτερικό χώρο πτυσσόμενες τζαμαρίες εφόσον είναι ανοικτές οι δυο πλευρές και η οροφή τότε οι θαμώνες θα μπορούν να καπνίζουν».

Εξάλλου ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε καμπάνια με αθλητές, influencers, ράπερς, τραγουδιστές που θα εφαρμοστεί από τα τέλη του μήνα. Στόχος της θα είναι να εξηγήσει γιατί το κάπνισμα θα πρέπει να απαγορευτεί σε κλειστούς χώρους, κέντρα διασκέδασης, παιδικές χαρές, σχολεία, και πανεπιστήμια.

Καταλήγοντας ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «Παγκοσμίως πεθαίνουν 300.000 το χρόνο από το κάπνισμα εκ των οποίων οι 120.000 είναι παθητικοί καπνιστές».

Ολική απαγόρευση στους εξής χώρους:

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο πέραν των απαγορεύσεων που ισχύουν ήδη, πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος επιβάλλεται πλέον και στους εξής χώρους:

-σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εργασίας, κλειστούς ή στεγασμένους

-σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως εκείνα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης

-στους παντός είδους χώρους αναμονής -στα αεροδρόμια

-στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων

-στα παντός είδους κυλικεία -στα παντός είδους ΜΜΜ συμπεριλαμβανομένων των ΤΑΞΙ και των αγοραίων.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κικίλιας: «Οι αθλητές μπάσκετ θα μπορούν να αποχωρούν, αν οι οπαδοί καπνίζουν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.