ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: Αφού έφτασε… Αύγουστος, κατέθεσε αίτημα για δεύτερο Beriev Be – 200

Aφού φτάσαμε Αύγουστο και η μισή Ελλάδα ήδη κατακαίγεται, η κυβέρνηση φαίνεται πως κάνει αίτημα για να νοικιάσει και δεύτερο Beriev Be – 200.
Κυβέρνηση: Αφού έφτασε… Αύγουστος, κατέθεσε αίτημα για δεύτερο Beriev Be – 200

Αφού τα γερασμένα Canadair λόγω μηχανικών βλαβών και υψηλών θερμοκρασιών βγαίνουν εκτός μάχης και αφού η μισή Ελλάδα ήδη κατακαίγεται και εκατοντάδες Έλληνες θρηνούν τις περιουσίες τους, έστω και με τραγική καθυστέρηση, η κυβέρνηση φαίνεται πως κάνει αίτημα για να νοικιάσει και δεύτερο Beriev Be – 200.

Τελευταίες πληροφορίες μιλούν για διπλωματικές προσεγγίσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, για να ριχτεί ακόμα ένα Beriev στη μάχη του υπόλοιπου καλοκαιριού που αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η συμβολή του θηριώδους Ρώσικου αεροπλάνου είχε καταλυτικό ρόλο στη κατάσβεση της φωτιάς της Βαρυμπόμπης, άλλα και σε παρόμοιες επιχειρήσεις σε πύρινα μέτωπα όλης της Ελλάδας.

Το Beriev Be – 200 που επιχειρεί στην Ελληνική επικράτεια, έφτασε ήδη τις 100 ώρες πτήσης μέσα σε μόλις 35 μέρες και υποχρεωτικά πρέπει να καθηλωθεί για 24 ώρες στο έδαφος για να γίνει η απαραίτητη συντήρηση, ώστε να μπορέσει να πετάξει ξανά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η Ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα προς τη Μόσχα, ζητώντας επισήμως ακόμα ένα Beriev και η ανταπόκριση της Ρωσικής πλευράς φαίνεται πως είναι κατ’ αρχήν θετική, αν και αυτές τις μέρες η Ρωσία δοκιμάζεται με καταστροφικές πυρκαγιές στη Σιβηρία και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για τη προσφορά τους στο κατασβεστικό έργο.

Η ενοικίαση ενός δεύτερου Beriev φαντάζει σωστή σαν κίνηση από πλευράς κυβέρνησης, άλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τη παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η ενοικίαση του συγκεκριμένου αεροσκάφους, κόστισε στην Ελλάδα περίπου 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνες. Η τιμή αγοράς του, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι φτάνει περίπου στα 65.000.000 ευρώ.

Αν αναλογιστεί κανείς τα δεκάδες εκατομμύρια που έχουν σπαταληθεί για τα ΜΜΕ και άλλους παρόμοιους ανούσιους σκοπούς, θα συμπεράνει πως η Ελλάδα θα μπορούσε όχι απλά να νοικιάσει, άλλα να έχει στην κατοχή της τουλάχιστον δύο Beriev Be – 200, δημιουργώντας μια – καθοριστικής σημασίας – αντιπυρική ασπίδα στη χώρα.

Και αν σκεφτεί κανείς πως ήδη διαβαίνουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και η Ελλάδα κατακαίγεται εδώ και τρεις μέρες με ανύπαρκτο αέρα, τότε δεν μένει καθόλου χώρος για επιβραβεύσεις στις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης.

Πέρα από την ενοικίαση των Beriev που ίσως επιτευχθεί έστω και αργά, υπάρχει άμεση ανάγκη να αλλάξει η ιεραρχία των προτεραιοτήτων που έχει η κυβέρνηση για τα προβλήματα του τόπου.

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, απέδειξαν πως το επιτελικό κράτος νοσεί βαθιά και πως η ηγεσία του τόπου πρέπει να σκέφτεται διπλά και τριπλά πριν αποφασίσει που θα διοχετεύει τα χρήματα του Ελληνικού λαού ή τα χρήματα που προορίζονται για τον Ελληνικό λαό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση: Αφού έφτασε… Αύγουστος, κατέθεσε αίτημα για δεύτερο Beriev Be – 200», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.