ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Χαραμάδα ελπίδας! Ο μικρότερος αριθμός εισαγωγών – Ποια ήταν η τελευταία ημερομηνία

Ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανόντων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, επομένως τα χαμόγελα είναι διαρκώς κομμένα.
Κορονοϊός: Χαραμάδα ελπίδας! Ο μικρότερος αριθμός εισαγωγών – Ποια ήταν η τελευταία ημερομηνία

Κορονοϊός: Ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανόντων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, επομένως τα χαμόγελα είναι διαρκώς κομμένα.

Ο κορονοϊός είναι ακόμα ισχυρός, δεδομένου ότι χιλιάδες νέοι συνωστίζονται σε πλατείες και πάρκα.

Η απόφαση για άνοιγμα στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους δεν έχει παρθεί, επομένως ένας μεγάλος ανθρώπινος όγκος συγχρωτίζεται μέσα σε λίγα μόλις μέτρα.

Οι υψηλοί αριθμοί και αυτά τα δεδομένα δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να είμαστε αισιόδοξοι.

Πάντως, την Τρίτη (20/4) προέκυψε κι ένα στοιχείο που, ίσως, φανερώνει ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (19/4) οι άνθρωποι που εισήχθησαν σε νοσοκομεία λόγω Covid-19 ήταν 406.

Σίγουρα, ο αριθμός παραμένει υψηλός και προκαλεί ανησυχία, ωστόσο ήταν ο χαμηλότερος από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, όταν είχαν εισαχθεί 402.

«Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -13.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 502 ασθενείς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας παρέμεινε για τρίτη διαδοχική ημέρα (πλην Κυριακής-Δευτέρας που πάντα είναι πιο υψηλός) κάτω από το 5%.

Η καλοκαιρία, η αύξηση των ανθρώπων που θα έχουν εμβολιασθεί και η γενική ανοσία του πληθυσμού αποτελούν τους τρεις κομβικούς παράγοντες απέναντι στους κάθε λογής συνωστισμούς (ΜΜΜ, πλατείες, σπίτια κ.τ.λ.).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Χαραμάδα ελπίδας! Ο μικρότερος αριθμός εισαγωγών – Ποια ήταν η τελευταία ημερομηνία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.