ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – εμβόλια: Πρόσω ολοταχώς η κυβέρνηση για τρίτη δόση και εμβολιασμό παιδιών, ενώ ΕΜΑ και ΠΟΥ ζητούν περισσότερα στοιχεία!

Η κυβέρνηση... φουλάρει τις μηχανές για να προχωρήσει την τρίτη δόση και τον μαζικό εμβολιασμό των παιδιών, την ίδια στιγμή που μένει έκθετη από τις εισηγήσεις του ΕΜΑ και του ΠΟΥ.
Κορονοϊός – εμβόλια: Πρόσω ολοταχώς η κυβέρνηση για τρίτη δόση και εμβολιασμό παιδιών, ενώ ΕΜΑ και ΠΟΥ ζητούν περισσότερα στοιχεία!

Κορονοϊός – εμβόλια: Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ φρόντισε να προετοιμάσει τον λαό για τρίτη δόση εμβολίου και η κυβέρνηση έχει… φουλάρει τις μηχανές για ενισχυτικές δόσεις και εμβολιασμό των παιδιών, η σοβαρή επιστημονική κοινότητα διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις γι’ αυτά.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση, όσο και αν θέλει να δείχνει πως σέβεται τη γνώμη των ειδικών, πολλές φορές δεν μπορεί να κρύψει πως «καπελώνει» τις επιστημονικές εισηγήσεις και λειτουργεί με δικούς της όρους, καθιστώντας τους Έλληνες «πειραματόζωα» και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Επιφυλάξεις για εμβολιασμό των παιδιών

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών κάτω των 18, ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) στην ιστοσελίδα του αναφέρει ξεκάθαρα πως είναι απαραίτητα περισσότερα στοιχεία για την ασφάλεια των εμβολίων σε αυτές τις ηλικίες. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση των διαφορετικών εμβολίων COVID-19 σε παιδιά προκειμένου να γίνουν γενικές συστάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι του COVID-19».

Και στη συνέχεια προσθέτει πως συγκεκριμένα το εμβόλιο της Pfizer/Biontech είναι κατάλληλο για ηλικίες 12 ετών και πάνω, μόνο όμως για ομάδες υψηλού κινδύνου και λοιπές ομάδες προτεραιότητας. Δεν αναφέρει απολύτως πουθενά πως τα σκευάσματα είναι αποδεδειγμένα ασφαλή, για χρήση στον γενικό πληθυσμό των παιδιών.

Πόσο συμβαδίζουν αυτά που αναφέρει ο ΠΟΥ, με την πλύση εγκεφάλου που γίνεται καθημερινά στα κανάλια από τους «ειδικούς» που έχουν πιάσει στασίδι στα παράθυρα και παρουσιάζονται απόλυτοι για την ασφάλεια των εμβολίων στα παιδιά;

Όταν ο ΠΟΥ λέει καθαρά και ξάστερα στην επίσημη ιστοσελίδα του πως «χρειάζονται κι’ άλλα στοιχεία», γιατί ένας Βασιλακόπουλος, μια Παγώνη, μια Θεοδωρίδου, ένας Βατόπουλος, ένας Τζανάκης, ένας Σύψας, και οι υπόλοιποι επιστήμονες που δογματίζουν από το πρωί ως το βράδυ, διαμορφώνουν κλίμα… τελειωμένου θέματος;

Ακόμα και ο ΠΟΥ που είναι ένας οργανισμός που σαφώς προωθεί τον μαζικό εμβολιασμό και τα συμφέροντα των φαρμακευτικών κολοσσών, τέτοιο ζήλο όσο δείχνουν οι… «ακαταδίωκτοι» στην Ελλάδα, δεν παρουσιάζει. Και αυτό είναι το λογικό, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και πόσο μάλλον παιδιών!

Η περίπτωση του 16χρονου στην Αρκαδία

Ένα 16χρονο παιδί είχε αιφνίδιο θάνατο στην Αρκαδία και μόλις 2 μέρες πριν, είχε εμβολιαστεί με σκεύασμα της Pfizer. Πριν καν ολοκληρωθεί η νεκροψία και οι ιστολογικές εξετάσεις, είχαμε… «γιούργια» υπεράσπισης του εμβολίου από «ειδικούς!

«Το 15χρονο παιδί από την Αρκαδία δεν πέθανε από το εμβόλιο. Λένε ψέματα οι αντιεμβολιαστές», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Κώστας Χρυσανθόπουλος.

«Σε αυτό το θάνατο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο μηχανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο», είπε ο Νίκος Τζανάκης.

«Δυστυχώς άνθρωποι πεθαίνουν. Πρέπει να υπάρχει κάποιος μηχανισμός. Ίσως ήταν κάποια αλλεργία. Μην τα ρίχνουμε όλα στο εμβόλιο», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος!

Δηλώσεις που – επαναλαμβάνουμε – έγιναν πριν καν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις στη σωρό του άτυχου παιδιού! Ακόμα και αν αποδειχθεί πως ο θάνατος αυτός δεν είχε σχέση με τον εμβολιασμό, δεν παύει να προκαλεί αγανάκτηση ο αντιεπαγγελματισμός από δηλώσεις ειδικών που σαφέστατα εκφράζουν δόγμα κάποιας νεοσύστατης «θρησκείας» και όχι επιστημονική αμεροληψία!

Σκεπτικότητα και για την ενισχυτική δόση

Όσον αφορά το θέμα της τρίτης δόσης, και εκεί επικρατεί μεγαλείο αυθαιρεσίας στη χώρα. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα… «Ελευθερία», την ενισχυτική δόση στο γενικό πληθυσμό.

Το κυβερνητικό σχέδιο είναι ήδη έτοιμο και περιμένουν το τυπικό οκ από την επιτροπή, η οποία έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για αναμνηστική δόση στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους και άνοιξε χτες η πλατφόρμα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας και οι υγειονομικοί.

Ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση ρισκάρει ανοιχτά την υγεία των ανθρώπων κοντεύοντας να εμβολιάσει ακόμα και τα δέντρα, ο ΠΟΥ άλλα και ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) διατηρούν επιφυλάξεις προς την τρίτη δόση. Ο EΜΑ και το ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, πως τα δεδομένα για τις ενισχυτικές δόσεις βρίσκονται ακόμα υπό αξιολόγηση και πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για χορήγηση στον γενικό πληθυσμό.

Φρένο στην τρίτη δόση που εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση, ήρθε και από τον ΠΟΥ. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου πως: «Ο ΠΟΥ δεν διαθέτει επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να «συγχωρήσει» την ευρεία χορήγηση της ενισχυτικής δόσης».

Και στη συνέχεια τόνισε πως δεν είναι σωστό σε εύπορες χώρες (ή απλά χώρες με ανεύθυνη κυβέρνηση όπως η περίπτωση της Ελλάδας) να χορηγείται τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid, τη στιγμή που σε υποανάπτυκτες χώρες παραμένει ανεμβολίαστο το συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού.

Βέβαια από την άλλη αποτελεί… κακόγουστο «ανέκδοτο», το ότι ο ΠΟΥ κόπτεται για να εφαρμοστεί υγειονομική ισότητα σε αφρικανικές χώρες, τη στιγμή που η υποκριτική Δύση επιτρέπει να πεθαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες Αφρικανών ετησίως από πείνα, ελονοσία και άλλες αιτίες. Και τώρα ξαφνικά ο ΠΟΥ νοιάζεται να σώσει την Αφρική από έναν ιό θνητότητας 0.15%. Μάλλον το εμβόλιο κρίνεται σημαντικότερο από το… φαγητό.

Το σίγουρο είναι πως εδώ, στην επίσης υποανάπτυκτη Ελλάδα, η κυβέρνηση αποδεικνύεται «βασιλικότερη του βασιλέως», δεν δείχνει διάθεση να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των παγκόσμιων και πανευρωπαϊκών υγειονομικών οργανισμών, βιάζεται, πιέζει, εκβιάζει, αυθαιρετεί και ρισκάρει ζωές…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – εμβόλια: Πρόσω ολοταχώς η κυβέρνηση για τρίτη δόση και εμβολιασμό παιδιών, ενώ ΕΜΑ και ΠΟΥ ζητούν περισσότερα στοιχεία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.