ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κόβουν το 50% του μισθού των εργαζομένων που θα ζητούν γονική άδεια αν νοσήσει το παιδί τους

Ο κορονοϊός είναι η αφορμή για ένα σωρό άλλα δεινά. Γνωστό είναι αυτό πια.
Κορονοϊός: Κόβουν το 50% του μισθού των εργαζομένων που θα ζητούν γονική άδεια αν νοσήσει το παιδί τους

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση νομοθέτησε περικοπή 50% ημερήσιου μισθού όσων γονιών ζητήσουν γονική άδεια σε περίπτωση που το παιδί τους νοσήσει.

Το διαβάσατε καλά; Για πάμε άλλη μία: Μισός μισθός κάτω σε όσους αξιώσουν άδεια, επειδή το παιδί τους κόλλησε Covid-19!

Αδιανόητο! Χυδαίο! Επικίνδυνο!

Σε μια εποχή γενικευμένων αυξήσεων σε βασικά αγαθά, η Νέα Δημοκρατία, αντί να βοηθήσει τις οικογένειες και τον κόσμο του μεροκάματου, τους ρίχνει ακόμη μια «σφαλιάρα οικονομικής εξαθλίωσης».

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το είδους του κοινωνικού κράτους που έχουμε.

Ο κορονοϊός είναι η αφορμή για ένα σωρό άλλα δεινά

Υπό τον εύσχημο τίτλο του άρθρου 2 της τροπολογίας Χατζηδάκη «Διευκολύνσεις για γονείς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λόγω νόσησης των τέκνων τους από τον κορωνοϊό COVID-19» σημειώνεται στην προωθούμενη ρύθμιση, μεταξύ άλλων, πως:

  • Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας, λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη ημέρα από τον ΕΦΚΑ.
  • Η άδεια χορηγείται μόνο στον έναν εκ των δύο γονέων που είναι δικαιούχοι της άδειας αυτής. Αν ο ένας εκ των δύο γονέων δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται να κάνει χρήση της άδειας, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων που προβλέπονται στην προτεινόμενη ρύθμιση.
  • Οι εργοδότες υποχρεούνται να δηλώνουν στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσους εργαζομένους τους κάνουν χρήση της άδειας, καθώς και τη διάρκεια αυτής. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται η διαδικασία και ο τρόπος χορήγησης της άδειας, τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στην εφαρμογή της ρύθμισης.

 

Η απάντηση σε αυτήν την κυβέρνηση ας είναι αυτό το video

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Κόβουν το 50% του μισθού των εργαζομένων που θα ζητούν γονική άδεια αν νοσήσει το παιδί τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.