ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – οδοντίατροι: Τι ισχύει τελικά με τα rapid test και τους ανεμβολίαστους μετά το μπάχαλο

Ανακοινώθηκαν οι νέες οδηγίες με τις οποίες θα γίνεται η προσέλευση των ασθενών στα οδοντιατρεία.
Κορονοϊός – οδοντίατροι: Τι ισχύει τελικά με τα rapid test και τους ανεμβολίαστους μετά το μπάχαλο

Κορονοϊός – οδοντίατροι: Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το θέμα για τον τρόπο προσέλευσης των ασθενών στους οδοντιάτρους.

Η απόφαση της Κυβέρνησης αρχικά ήταν πως όλοι οι ασθενείς θα επισκέπτονταν τους οδοντιάτρους με τεστ. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να προσκομίζουν rapid test ενώ οι ανεμβολίαστοι PCR, μοριακό τεστ.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις τόσο από του πολίτες οι οποίοι θα αναγκάζονταν να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για μια επίσκεψη στον γιατρό τους όσο και από τους ίδιους τους οδοντιάτρους.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε κλίμα σύγχυσης, ανακάλεσε γρήγορα την απόφαση αυτή μετά της αντιδράσεις που υπήρξαν.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Κορονοϊός – οδοντίατροι: Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία δημοσίευσε τις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες προσέλευσης των ασθενών και των συνοδών τους.

Οι οδηγίες είναι οι εξής:

  • Εμβολιασμένοι ασθενείς: Προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο.
  • Συνοδός ασθενούς: Εάν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος ή να διαθέτει rapid test 48 ωρών.
  • Ανεμβολίαστοι ασθενείς: Προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Δηλαδή, διενεργείται μόνο διαγνωστικός έλεγχος.
  • Παιδιά σχολικής ηλικίας: Προσέρχονται με την εξέταση, δηλαδή self test 48 ωρών, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολικό πρόγραμμα.
  • Να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέρχονται επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – οδοντίατροι: Τι ισχύει τελικά με τα rapid test και τους ανεμβολίαστους μετά το μπάχαλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις