ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί έβαλε αιφνιδιαστικά Κυκλάδες και Δωδεκάνησα η Ολλανδία

Στο πορτοκαλί μπήκαν αιφνιδιαστικά οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από την κυβέρνηση της Ολλανδίας!
Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί έβαλε αιφνιδιαστικά Κυκλάδες και Δωδεκάνησα η Ολλανδία

Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί μπήκαν αιφνιδιαστικά οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από την κυβέρνηση της Ολλανδίας!

Κορονοϊός: Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρας μας παρέμεινε και τη χθεσινή ημέρα σε υψηλά επίπεδα τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε αιφνιδιαστικά να βάλει Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο πορτοκαλί!

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες μετά το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους τους τουρίστες των ξένων κρατών μέσω της Bild και η Ολλανδία έβαλε αιφνιδιαστικά όλη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην πορτοκαλί λίστα, καλώντας, ουσιαστικά τους πολίτες της να μπουν σε καραντίνα δέκα ημερών με την επιστροφή τους από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Η ολλανδική οδηγία έρχεται επειδή, όπως επισημαίνεται, παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Η οδηγία αυτή αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον τουρισμό αρκετών νησιών που βασίζονται στις αφίξεις από την συγκεκριμένη χώρα, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει κύμα ακυρώσεων σε κρατήσεις.

Για το θέμα που προέκυψε αναφέρθηκε το πρωί και ο ερευνητής-γιατρός, Γιώργος Παυλάκης, σημειώνοντας ότι «οι Ολλανδοί μόλις έβαλαν τα νησιά μας στο πορτοκαλί. Από εδώ και πέρα οι Ολλανδοί που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα πρέπει να γυρίσουν και να κάνουν 10-15 ημέρες καραντίνα. Στην Κω που περιμένουν 120.000 τουρίστες από την Ολλανδία έχουν πρόβλημα οι επιχειρηματίες: λένε πως θα πληρωθούν οι προετοιμασίες αν ακυρωθούν» πρόσθεσε.

Επισημαίνεται ότι στον πορτοκαλί χάρτη της χώρας ήταν ήδη τόσο η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Ιόνιο να αποτελούν τις εξαιρέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της και στο περσινό «χαλαρό» καλοκαίρι των Μητσοτάκη-Θεοχάρη όταν διαπιστώθηκε σημαντική άνοδος κρουσμάτων κατά την επιστροφή τουριστών από την Ελλάδα με αποτέλεσμα να επιβληθεί ξανά το καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο τα σενάρια για την κατάργηση – Οι πιθανές ημερομηνίες

Εμβολιασμός μαθητών για τον κορονοϊό πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Bέλγιο: Τέλος το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί έβαλε αιφνιδιαστικά Κυκλάδες και Δωδεκάνησα η Ολλανδία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.