ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς – Αρχίζουν οι πληρωμές για Αύγουστο έως Οκτώβριο

Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι του Market Pass - Ποιους μήνες αφορά η καταβολή των χρημάτων
Market Pass: Μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς – Αρχίζουν οι πληρωμές για Αύγουστο έως Οκτώβριο

Ημέρα πληρωμών είναι η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους του Market Pass, του πακέτου ενίσχυσης για την αγορά βασικών προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η οικονομική ενίσχυση του Market Pass θα αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ενώ ως εναλλακτική δίνονται και τα Κ.Ε.Π. με την προθεσμία να εκπνέει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Market Pass: Αρχίζουν οι πληρωμές για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο

Όσον αφορά τις πληρωμές του επιδόματος και για όσους έχουν φροντίσει να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, θα δούνε σήμερα τα χρήματα που τους αναλογούν στους λογαριασμούς του.

Αντίστοιχα, όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μετά το πέρας της 25η ημέρας του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να περιμένουν λίγο προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα, καθώς η πληρωμή του θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των πληρωμών για το Market Pass:

  • Στις 29 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου και για τους παλιούς δικαιούχους οι οποίοι είναι και σε αυτόν τον κύκλο δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.
  • Στις 5 Νοεμβρίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις θα εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου

Με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες καταναλωτές θα πάρουν μια οικονομική ανάσα, τη στιγμή που η ακρίβεια βρίσκεται στα ύψη, με τις ανατιμήσεις να δίνουν και να παίρνουν, με την τιμή βασικών αγαθών όπως το ψωμί ή το λάδι να βρίσκονται προ νέων αυξήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη καθώς σε προϊόντα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα γαλακτοκομικά, στη χώρα μας παρατηρείται αύξηση των τιμών ενός ποσοστού της τάξης του 21%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς – Αρχίζουν οι πληρωμές για Αύγουστο έως Οκτώβριο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.