ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2: Αυτά πρέπει να προσέχουμε πριν τις αγοράσουμε

Αυτά πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε και χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2.
Μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2: Αυτά πρέπει να προσέχουμε πριν τις αγοράσουμε

Μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2: Μετά από τα τελευταία μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πανδημία του Covid-19 οι μάσκες FFP2 φαντάζουν ως κάτι το απαραίτητο.

Οι συγκεκριμένες μάσκες φημίζονται πως παρέχουν αυξημένη προστασία έναντι των μικροβίων και μάλιστα αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο των πολιτών στο σούπερ μάρκετ (υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης διπλής μάσκας).

Πολλοί είναι αυτοί που όμως αναρωτιούνται, τι πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε τις μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2 καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες αναφορικά με την αξιοπιστία τους.

Μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2 – Οι έξι οδηγίες είναι:

1. Η μάσκα και η συσκευασία της να φέρει οπωσδήποτε τη σήμανση «CE» με τρόπο εμφανή,, ευανάγνωστο και ανεξίτηλο.

2. Η σήμανση CE να συνοδεύεται από έναν τετραψήφιο αριθμό, που προσδιορίζει τον οργανισμό πιστοποίησης της μάσκας

3. Επί της μάσκας, πρέπει επιπλέον της σήμανσης CE να αναγράφονται οι παρακάτω επισημάνσεις:

Η ταυτότητα /διακριτικός τίτλος/ εμπορικό σήμα του κατασκευαστή, το όνομα/ο τύπος του προϊόντος, ο αριθμός και η έκδοση του προτύπου EN 149:2001+A1:2009,  κατηγορία FFP Η κατηγορία FFP2 δηλώνει συγκράτηση των μικροσωματιδίων κατά 95%.

Ακόμη, η επιλογή της FFP2 δεν αποκλείει την κατηγορία FFP3 που δηλώνει συγκράτηση των μικροσωματιδίων κατά 99%) και η ένδειξη ΝR (Non Reusable – Μιας χρήσης) ή R (Reusable – Πολλαπλών χρήσεων).

4. Πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένη. Η συσκευασία, πρέπει, πέραν του CE και του τετραψήφιου αριθμού, να φέρει τις ακόλουθες επισημάνσεις:

Η ημερομηνία παραγωγής και διάρκεια ζωής του προϊόντος οδηγίες χρήσης/προφυλάξεις ασφαλείας/προειδοποιήσεις στα ελληνικά, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται για την ασφαλή χρήση του προϊόντος.

5. Μάσκες προστασίας της αναπνοής που φέρουν την ένδειξη ΚΝ95 ή Ν95 υποδηλώνοντας συμμόρφωση με το εθνικό πρότυπο Κίνας GB2626-2019 ή 2006 και το εθνικό πρότυπο Αμερικής NIOSH-42CFR84 αντίστοιχα, επιτρέπεται να διατίθενται για χρήση στην ελληνική αγορά.

6. Οι καταναλωτές, για ευνόητους λόγους, πρέπει να αποφεύγουν την προμήθεια μεμονωμένων μασκών, όταν η συσκευασία τους δεν φέρει τις παραπάνω επισημάνσεις και αποτελεί περιεχόμενο μεγαλύτερης συσκευασίας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάσκες αυξημένης προστασίας FFP2: Αυτά πρέπει να προσέχουμε πριν τις αγοράσουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.