ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αυτά τα mail κλέβουν τους κωδικούς από τις τράπεζες

Δεν έχει τέλος το διαδικτυακό έγκλημα, που πλέον επεκτείνεται και στα mail.
Με αυτά τα mail κλέβουν τους κωδικούς από τις τράπεζες

Η απάτη στο διαδίκτυο καλά κρατεί από επιτήδειους, που υποκλέπτουν στοιχεία τραπέζης μέσω mail και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

SOS εκπέμπει η Ελληνική Αστυνομία στους πολίτες. Στην αρχή ήταν οι νέες κάρτες sim με στόχο τους κωδικούς e-banking ενώ πλέον φαίνεται πως μια άλλη τακτική εδραιώνεται στο διαδικτυακό έγκλημα.

Με mails, που παριστάνουν τράπεζα η εγκληματική οργάνωση ξεγελά ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι δίνουν τα στοιχεία της κάρτας τους και τελικά βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν.

Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες στον Έβρο. Η ΕΛΑΣ αναζητά αγνώστους, οι οποίοι το Σάββατο 20/11 εξαπάτησαν δύο ημεδαπούς.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr ο θύμα παθών έλαβε email, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα με ενεργό σύνδεσμο (url), προκειμένου να ενεργοποιήσει και πάλι τη χρεωστική του κάρτα, η οποία σύμφωνα με το εκφοβιστικό mail είχε τεθεί προσωρινά σε αναστολή.

Ο παθών έδωσε όλους τους κωδικούς του στον εν λόγω σύνδεσμο και έτσι είδε να γίνονται «καπνός» 880 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φερών.

Δείτε τα mail, που κυκλοφορούν από τους επιτήδειους και χρειάζονται τεράστια ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με αυτά τα mail κλέβουν τους κωδικούς από τις τράπεζες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.