ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#MeToo – Δικαστές: Καταγγελία για βιασμό και παραίτηση πρώην προέδρου Εφετών

Σάλος με το δικαστικό #MeToo μετά την καταγγελία για βιασμό και την παραίτηση πρώην πρόεδρου Εφετών.
#MeToo – Δικαστές: Καταγγελία για βιασμό και παραίτηση πρώην προέδρου Εφετών

Δικαστικό #MeToo: Εν ενέργεια δικαστική λειτουργός κατήγγειλε ανώνυμα βιασμό. Για το θέμα τοποθετήθηκε η Γενική Γραμματέας Διοικητικών Δικαστών, Κατερίνα Κουτσοπούλου.

«Είναι μια ανώνυμη καταγγελία. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών δεν σχετίζεται με την υπόθεση, διότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είναι δικαστής, έχει συνταξιοδοτηθεί προ τετραετίας. Θα πρέπει να επισημάνω ότι είναι ανώνυμη καταγγελία. Δεν έχει κοινοποιηθεί άλλη. Δεν μπορώ να γνωρίζω την γυναίκα που έχει κάνει την καταγγελία», τόνισε η κα. Κουτσοπούλου σε δηλώσεις της στο Open, διευκρινίζοντας, όμως, πως την υπόθεση διερευνά εισαγγελέας.

Να θυμίσουμε πως στις 6 Σεπτεμβρίου, πρώην πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων, με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί καταγγελία από εν ενεργεία δικαστική λειτουργό για βιασμό της, αλλά και καταγγελίες για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης από εργαζόμενες στην ΑΕΠΠ.

Ο πρώην πρόεδρος Εφετών στο έγγραφο, το οποίο είχε καταθέσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, φέρεται να αναφέρει ότι παραιτείται για να μπορεί – απερίσπαστος από τα καθήκοντά του – να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επιπλέον, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες καταγγελίες σε βάρος του με σκοπό να πληγεί η προσωπικότητα και το κύρος του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «#MeToo – Δικαστές: Καταγγελία για βιασμό και παραίτηση πρώην προέδρου Εφετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.