ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Γεωργιάδης: Η υπόθεση παιδεραστίας, η σύλληψη και η καταδίκη

Με ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και επιπλέον χρηματική ποινή 20.000 ευρώ καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γεωργιάδης
Νίκος Γεωργιάδης: Η υπόθεση παιδεραστίας, η σύλληψη και η καταδίκη

Ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο ενώ ο κ. Κυρανάκης και άλλοι ξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Η υπόθεση

Ο Νίκος Γεωργιάδης είχε συλληφθεί στις 30 Νοεμβρίου 2010 στο αεροδρόμιο του Κισινάου στη Μολδαβία για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα παιδεραστείας. Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος επειδή διέθετε διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο του παρείχε ασυλία και ο φάκελος που είχε σχηματιστεί σε βάρος του “πάγωσε”.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του HOT DOC, το κύκλωμα προμηθευόταν αγόρια 9 έως 16 ετών από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες και αποκαλύφθηκε από τη Μολδαβική αστυνομία αλλά και μέλη του Δημοσιογραφικού Ερευνητικού Κέντρου που ξεκίνησε την έρευνα για την παιδοφιλία σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας της Δανίας.

Την εποχή εκείνη, ο Νίκος Γεωγριάδης ήταν απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μολδαβία για να επιβλέψει την οικονομία της, εκτελώντας μάλιστα χρέη συμβούλου του υπουργού Βαλερί Λαζάρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του HOT DOC, άνδρες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων (CCTP) σε συνεργασία με τη Μολδαβική αστυνομία τοποθέτησαν κάμερες μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε ο Γεωργιάδης και κατέγραψαν σε βίντεο κάποιες σεξουαλικές συνευρέσεις του με ανήλικα αγόρια.

Ο ίδιος δηλώνει αθώος

O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ».

Αυγενάκης: «Σκευωρία» κατά του Νίκου Γεωργιάδη – Απειλές σε όσους δημοσιοποίησαν την απόφαση

“Σκευωρία” χαρακτήρισε κατά την προσωπική του άποψη ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης την πρωτόδικα καταδικαστική απόφαση για τον πρώην σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1 ωστόσο υποστήριξε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου.

“Προσωπικά επειδή τον ξέρω δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά, δεν πιστεύω ότι υπέπεσε σε αυτές τις πράξεις” ” υποστήριξε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας ότι είναι “σκευωρία” ενώ ήταν ένας από τους εθελοντές υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Κυρ. Μητσοτάκη. Δεν είχε ούτε έχει καμία οργανική θέση στο κόμμα. Μετά από μερικές μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Κ. Μητσοτάκης οπότε αυτομάτως επέλεξε ο ίδιος να αποχωρήσει μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Γεωργιάδης: Η υπόθεση παιδεραστίας, η σύλληψη και η καταδίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.