ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας – Πάτρα: Νεκρός 49χρονος από τον «εκτσογλανισμό» του συστήματος υγείας

Όταν ο «εκτσογλανισμός» στη Δημόσια Υγεία σκοτώνει ανθρώπους ...
Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας – Πάτρα: Νεκρός 49χρονος από τον «εκτσογλανισμό» του συστήματος υγείας

Θλίψη και απέραντη οργή έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 49χρονου ζαχαροπλάστη Θεόδωρου Νεμουτιάνου, εξαιτίας του «εκτσογλανισμού» στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, ο οποίος πέθανε από ανακοπή, καθώς δεν εξετάστηκε ποτέ από τους γιατρούς…

Το χρονικό της εγκληματικής αμέλειας

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ τοπικών sites ο 49χρονος έφτασε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, το οποίο δεν εφημέρευε, τα ξημερώματα της Πέμπτης με δυνατό πόνο στη πλάτη.

Εκεί όπως καταγράφει το pelop.gr, απευθύνθηκε «σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του. Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο».

Ο 49χρονος επέμενε να τον εξετάσουν και να του δώσουν κάποια φαρμακευτική αγωγή ώστε να σταματήσει ο δυνατός πόνος, καθώς φοβόταν πως προέρχονταν από την καρδία.

Οι γιατροί όμως δεν του έδωσαν καμία σημασία…καθώς «το νοσοκομείο ΔΕΝ εφημέρευε» και έτσι τον έστειλαν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Τότε ο 49ρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος, μπήκε στο αυτοκίνητο του μικρότερου αδελφού του που είχε ειδοποιηθεί για να τον βοηθήσει και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο του Ριο πέθανε από ανακοπή στο κάθισμα του συνοδηγού.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα μιλώντας στο tempo24.news είπε πως ο 49χρονος τους ανέφερε ότι έχει ψύξη και όχι το αντίθετο.

 

Ο «εκτσογλανισμός» που οδήγησε στον θάνατο

Μιας και ο όρος έγινε trend από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μας, στην παρούσα περίπτωση είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Αν αυτοί οι γιατροί στο νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία να εξετάσουν τον 49χρονο, ο οποίος επέμενε για τον δυνατό πόνο στην πλάτη, τώρα ίσως αυτός δεν θα ήταν στο χώμα και εμείς δεν θα ήμασταν για ακόμη μια φορά απελπισμένοι από τις λογικές οχαδερφισμού που επικρατούν σε κάποια από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Αν οι εν λόγω γιατροί συμπεριφέρονταν ως γιατροί και όχι ως υπάλληλοι σε δημόσιο φορέα που απλά επειδή η υπηρεσία τους έχει «κλείσει» δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον επόμενο πολίτη…τότε ίσως και να ζούσε.

Τι να τις κάνεις τις ΕΔΕ και τις έρευνες κατόπιν εορτής;

Τι να τις κάνεις τις όποιες ποινές – αν και εφόσον βρεθεί κάτι μεμπτό – όταν έχει χαθεί κάθε έννοια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης;

Ο όρκος στον Ιπποκράτη…δυστυχώς δεν σημαίνει και όρκος στο φιλότιμο και στην ανθρωπιά…

Δείτε επίσης:

Η γη της ελιάς: ΤΕΛΟΣ πασίγνωστος ηθοποιός

Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των αστείων ποσών – Ποιοι θα πάρουν χρήματα και τον Αύγουστο

Survivor: Εκεί είναι διακοπές Μαρτίκας – Βρισηίδα




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας – Πάτρα: Νεκρός 49χρονος από τον «εκτσογλανισμό» του συστήματος υγείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.