ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων για τους ιερείς με τα πλαστικά κουταλάκια

Μίλησε για το θέμα της αργίας που τέθηκαν δύο ιερείς, οι οποίοι χορήγησαν τη Θεία Κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων για τους ιερείς με τα πλαστικά κουταλάκια

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Μίλησε για το θέμα της αργίας που τέθηκαν δύο ιερείς, οι οποίοι χορήγησαν τη Θεία Κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος είπε στο orthodoxtimes.gr: «Έκαναν ένα λάθος οι ιερείς, τους κάλεσα, το συζητήσαμε, μπήκε και μια μικρή αργία και το θέμα έληξε.

Η αργία τώρα έχει περάσει, οι ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, κακώς έχει δημιουργηθεί αυτή η φασαρία. Πρόκειται για καλούς ανθρώπους, κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη και από το ποίμνιο τους.

Το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την εκκλησιαστική διαδικασία και τα μυστήρια που έχει η Εκκλησία. Όλες οι σύνοδοι των αυτοκέφαλων εκκλησιών, αποφάσισαν ότι πρέπει να ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης της θείας ευχαριστίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, υπάρχουν συνοδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Η αργία αυτή επιβλήθηκε στους δύο ιερείς για παιδαγωγικούς λόγους. Τελείωσε και τώρα είμαστε όλοι καλά, δεν έγινε μεγάλο ζήτημα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ: Ο Άγιος που σφαγιάστηκε από Τσετσένους Ισλαμιστές, γιατί αρνήθηκε να βγάλει τον σταυρό που φορούσε

Πάτερ Χρήστος Μήτσιος: Η συγκλονιστική ιστορία και η αποκάλυψη για μία μαζική εξομολόγηση ΠΑΟΚτσήδων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων για τους ιερείς με τα πλαστικά κουταλάκια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.