ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ικανοποιημένος που η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ σε θέματα Δικαίου, επειδή αυξήθηκε ο δείκτης 1%!

Σε επικοινωνιακό «κρυφτούλι» επιδόθηκε ο Παύλος Μαρινάκης - Πανηγυρίζει γιατί η Ελλάδα αύξησε τα ποσοστά κατά 1% και ας έμεινε στον «πάτο»
Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ικανοποιημένος που η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ σε θέματα Δικαίου, επειδή αυξήθηκε ο δείκτης 1%!

Οι διεθνείς εκθέσεις μας «φτύνουν» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομίζει ότι… βρέχει. Δεν θα μπορούσε κανείς να περιγράψει καλύτερα την εθελοτυφλία του Μαξίμου μπροστά στα δεδομένα που αποκαλύπτουν τη ραγδαία συρρίκνωση του κράτους Δικαίου στη χώρα μας, έτσι όπως παρουσιάστηκε στην ετήσια έκθεση που δημοσίευσε το «World Justice Project», όπου η Ελλάδα κατατάσσεται ως Ουραγός στην ΕΕ, σε θέματα απόδοσης της Δικαιοσύνης.

Ενώ το ελληνικό κράτος καταγράφει την υψηλότερη αρνητική επίδοση σε ευρωπαϊκή χώρα και στον τομέα των δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου κατατάσσεται στην τρίτη χειρότερη θέση στην ΕΕ (πάνω μόνο από τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παρουσιάστηκε… ικανοποιημένος γιατί η Ελλάδα αύξησε τα ποσοστά κατά 1% την ώρα που βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση ακόμα και όταν δεν έχει καμία δικαιολογία για τις τραγικές επιδόσεις της σε κάποιον τομέα, βρίσκει να ρίξει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα ακόμα και αν αυτό φαντάζει εντελώς γραφικό και ανόητο. Στην προκειμένη περίπτωση το «ράπισμα» που δέχτηκε το Μαξίμου δεν επιδέχεται καμίας ωραιοποίησης, κι όμως ο «στραγγαλισμός» της Δικαιοσύνης που καταγράφεται σε νούμερα από την έκθεση του «World Justice Project», παρουσιάστηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως… «καλύτερη κατάσταση που αποτυπώνεται» στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ!

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των συντακτών για το κατά πόσο προβληματίζεται η κυβέρνηση από τον αντίκτυπο που είχε σε διεθνές επίπεδο το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, ο ίδιος απάντησε ότι… τα ποσοστά της Ελλάδας αυξήθηκαν: «Μολονότι για πέμπτη συνεχή χρονιά ο παγκόσμιος δείκτης υποχωρεί, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που είδε την βαθμολογία της να αυξάνεται, έστω και κατά 1%», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Η λογική του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι σαν να λέμε ότι από «Βόρεια Κορέα» της Ευρώπης, γίναμε «Βόρεια Κορέα» με… τόνο. Κανένας σχολιασμός επί της ουσίας, παρά μόνο υπεκφυγές και αοριστολογίες που αφήνουν εκτός κάδρου την πραγματικότητα, ότι δηλαδή στην Ελλάδα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται περισσότερο από σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Μαρινάκης όχι μόνο κοίταξε το δέντρο και έχασε το δάσος σχετικά με τα όσα αναδεικνύει η έρευνα, άλλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση… σέβεται όλες τις εκθέσεις διεθνών φορέων, ενώ ήδη είχε πετάξει την έκθεση του «World Justice Project» στον κάλαθο των αχρήστων με την άρνηση του να παραδεχθεί το προφανές: ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η χώρα διολισθαίνει στην απολυταρχία και την ανομία.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης δήλωσε:

«Όλες τις παρατηρήσεις και τις επιμέρους όλων των αντίστοιχων εκθέσεων τις επεξεργαζόμαστε», και πρόσθεσε πως «όλες μαρτυρούν ότι τα τελευταία χρόνια –περισσότερο ότι υπάρχει βελτίωση σε αυτούς τους δείκτες λόγω των συγκεκριμένων παρεμβάσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση για το κράτος Δικαίου και για την λειτουργία του και όλες αλλαγές που θα γίνουν στη δικαιοσύνη».

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «δεν υποτιμούμε καμία έκθεση και καμία μελέτη για τη χώρα και κινούμαστε στην κατεύθυνση βελτίωσης της εικόνας της χώρας και νομίζω ότι για να είμαστε δίκαιοι, συνολικά και σε αυτό το επίπεδο η εικόνα είναι σε καλύτερη κατάσταση και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε συγκυρία».

Μόνο ως πολιτικό ανέκδοτο φαντάζει ο ισχυρισμός του κ. Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υποτιμά καμία έκθεση, αφού δεν μπορεί να ξεχαστεί η σφοδρή επίθεση γαλάζιων στελεχών στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που μέσω έκθεσής τους κατέταξαν τη χώρα μας στην 107η θέση παγκοσμίως σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου. Το Μαξίμου είχε επανειλημμένως χαρακτηρίσει αυτήν την έκθεση ως… «αναξιόπιστη»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ικανοποιημένος που η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ σε θέματα Δικαίου, επειδή αυξήθηκε ο δείκτης 1%!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.