ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδικοί Σταθμοί: Πως κάνω εγγραφή αν έχω voucher από ΕΣΠΑ

Ξεκινάνε σήμερα οι εγγραφές σε παιδικούς σταθμούς για τους δικαιούχους του voucher του ΕΣΠΑ.
Παιδικοί Σταθμοί: Πως κάνω εγγραφή αν έχω voucher από ΕΣΠΑ

Παιδικοί σταθμοί: Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων για την επιδότηση του ΕΣΠΑ και την οριστικοποίηση των πινάκων στις 30 Αυγούστου, από σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, οι δικαιούχοι του voucher μπορούν να κάνουν τις εγγραφές τους στους παιδικούς σταθμούς.

Η διαδικασία εγγραφής γίνεται πάντα μέχρι την πρώτη εργάσιμη μέρα του κάθε μήνα με τον Σεπτέμβριο να αποτελεί την εξαίρεση. Η διαδικασία εγγραφής τον Σεπτέμβριο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αν τυχόν κάνετε την εγγραφή από τις 15/9 και μετά αυτή θα ενεργοποιηθεί από την 1η εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα, δηλαδή στις 3/10.

Για να κάνετε την εγγραφή του ωφελούμενου παιδιού πρέπει να εκτυπώσετε πρώτα το voucher και στη συνέχεια να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε αντίστοιχη σε υπηρεσίες δομή κοντά στη κατοικία σας.

Οι κατηγορίες των δομών παίζουν και αυτές ρόλο στο μέχρι πότε έχετε δικαίωμα για ενεργοποίησή του.

Στις κατηγορίες Α1, Α2, Β1, Β2, Β3 και Δ μπορείτε να ενεργοποιήσετε το voucher μέχρι και τις 2 Μαΐου του 2023 ενώ στην κατηγορία δομής Γ ισχύει μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου 2022.

Επισημαίνεται ότι το voucher είναι προσωπικό και δε μεταβιβάζεται, ούτε εξαργυρώνεται και σε περίπτωση που παραβιαστούν αυτοί οι κανόνες τότε ακυρώνεται.

Παιδικοί σταθμοί: Τι γίνεται με τις αλλαγές σε δομή – Ο ρόλος της Κάρτας Παρουσίας

Το παιδί για το οποίο ενεργοποιείται το voucher μπορεί να αλλάξει φορέα ή δομή ωστόσο μόνο σε μόνο στην ίδια κατηγορία δομής και θέσης.

Η αλλαγή γίνεται με την ενημέρωση του ΕΕΤΑ με την σχετική ηλεκτρονική αίτηση αλλά και της εκάστοτε δομής με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Οι αλλαγές σε δομή ή περιφέρεια πραγματοποιούνται μέχρι τις 2 Μαΐου του 2023 και γίνονται από την 1η εργάσιμη του κάθε μήνα.

Στις περιπτώσεις που ένα παιδί προχωρήσει σε αλλαγή κρίνεται απαραίτητη η εκ νέου έκδοση Κάρτας Παρουσίας (Κα.Πα.).

Η Κάρτα Παρουσίας σαρώνεται καθημερινά με την προσέλευση και αποχώρηση του παιδιού από τον σταθμό ώστε να καταχωρείται αυτόματα η παρουσία του στην ΕΕΤΑ αλλά και ταυτόχρονα να επιβεβαιώνονται οι παροχές των υπηρεσιών της δομής.

Αν ο δικαιούχος πραγματοποίηση πάνω από μία φορά σε παράβαση του κανονισμού τότε το voucher ακυρώνεται.

Ειδήσεις σήμερα

Fuel Pass 2: Τελευταία μέρα αιτήσεων – Τέλος όποιος δεν προλάβει

Tik Tok: Γι’ αυτό ο Αμερικανικός στρατός το θεωρεί απειλή για τους στρατιώτες του

Νοθευμένη βενζίνη: Σε πόσο χρόνο καταλαβαίνεις πως υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παιδικοί Σταθμοί: Πως κάνω εγγραφή αν έχω voucher από ΕΣΠΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις