ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν οι τρείς κτηνοτρόφοι που χάθηκαν σε ύψος 1000 μέτρων- Κλήθηκε η ΕΜΑΚ

Αίσιο τέλος υπήρξε για τους τρείς κτηνοτρόφους που από την Τρίτη το βράδυ αγνοούνται  στο Ρέθυμνο. Είχαν μεταβεί σε ύψος 1000 μέτρων. Στο σημείο βρέθηκε η ΕΜΑΚ.

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν οι τρείς κτηνοτρόφοι που χάθηκαν σε ύψος 1000 μέτρων- Κλήθηκε η ΕΜΑΚ
Συντάκτης: Χρήστος Μαγγίνας Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αίσιο τέλος υπήρξε για τους τρείς κτηνοτρόφους που από την Τρίτη το βράδυ αγνοούνται  στο Ρέθυμνο. Είχαν μεταβεί σε ύψος 1000 μέτρων. Στο σημείο βρέθηκε η ΕΜΑΚ.

Ρέθυμνο: Εντοπίστηκαν ζωντανοί οι τρεις κτηνοτρόφοι που είχαν χαθεί από το βράδυ της Τρίτης στη Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή των Αραβάνων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου αναζητούσαν τους κτηνοτρόφους οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr οι τρεις κτηνοτρόφοι πήγαν στη στάνη τους και φαίνεται πως κόλλησαν στον δρόμο, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, σε μία περιοχή με υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Έντονη ήταν η κινητοποίηση των συναρμόδιων αρχών, όπως είπε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Μανόλης Παραβολιδάκης. Στην επιχείρηση εντοπισμού των τριών κτηνοτρόφων συμμετείχαν η ΕΜΑΚ, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και κάτοικοι.

Μετά από αρκετές ώρες αγωνίας, καθώς ήταν αδύνατη η επικοινωνία μαζί τους, έδωσαν σημεία ζωής οι τρεις άνδρες που είχαν μεταβεί σε ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου οι άνδρες απάντησαν στο τηλέφωνο και είναι καλά στην υγεία τους.

Επειδή πρόκειται για δύσβατο σημείο τα μηχανήματα ανοίγουν το δρόμο για να κατέβουν οι τρεις κτηνοτρόφοι από το σημείο.

Μεγάλη κινητοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από αυτούς ξεκίνησαν να πάνε τη στάνη τους αλλά κόλλησαν στον χιονισμένο δρόμο, σε περιοχή με υψόμετρο 1.000 μέτρων, και αναγκάστηκαν να τηλεφωνήσουν σε φίλο τους, επίσης κτηνοτρόφο, προκειμένου να πάει να τους απεγκλωβίσει με το όχημά του. Εκείνος πήγε στο σημείο αλλά εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης εγκλωβίστηκε και ο ίδιος με το αυτοκίνητό του. Από την ώρα εκείνη χάθηκαν εντελώς τα ίχνη των τριών ανδρών.

Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό δύο ορειβατών στον Ψηλορείτη

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ Κρήτης, με τη συνδρομή και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου για δύο νερά άτομα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησαν για πεζοπορία στη λεγόμενη Στράτα του Ψηλορείτη ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ο ένας νεαρός φέρεται να είναι τραυματισμένος κάπου στο οροπέδιο Λάκκος του Μυγερού, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για το που βρίσκεται ο δεύτερος .

Exit mobile version