ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Περισσότεροι από 3000 έλεγχοι σε κτήρια που δέχτηκαν ζημίες

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ελέγχει και καταγράφει όλες τις καταστροφές του μεγάλου σεισμού στην Κρήτη.
Σεισμός – Κρήτη: Περισσότεροι από 3000 έλεγχοι σε κτήρια που δέχτηκαν ζημίες

Σεισμός – Κρήτη: Εντείνονται οι έλεγχοι αναφορικά με τις ζημίες που άφησε πίσω του ο  σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» στην Κρήτη.

Οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «σήκωσαν μανίκια» για να διαπιστωθούν διεξοδικά οι ζημίες του σεισμού. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας και Χερσονήσου.

Στις παραπάνω πληγείσες περιοχές ελέγχονται σπίτια των κατοίκων, σχολεία, κέντρα υγείας και διάφορα δημόσια κτήρια. Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ως τώρα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.172 κτίρια.

Όπως διευκρινίζεται, από αυτές 2.613 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.784 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, όπως σημειώνεται, έχουν ελεγχθεί 161 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 106.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 104 από τις 190 αυτοψίες, ενώ σε 208 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 184 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία κάνει συνεχώς περιπολίες, προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις πλιάτσικου. Μάλιστα, συνελήφθη καταζητούμενος για κλοπές στο Αρκαλοχώρι. Ο 26χρονος Βούλγαρος ήταν καταζητούμενος από της Αρχές για 77 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου.

https://youtu.be/9-c22QyW2GA

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Περισσότεροι από 3000 έλεγχοι σε κτήρια που δέχτηκαν ζημίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.