ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα αναλάβει κανείς ευθύνες για το θανατικό; Η Ελλάδα ξεπέρασε σε θανάτους από Covid ακόμα και τις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με την πλατφόρμα «Our world in data» η Ελλάδα βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις με θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών.
Θα αναλάβει κανείς ευθύνες για το θανατικό; Η Ελλάδα ξεπέρασε σε θανάτους από Covid ακόμα και τις ΗΠΑ!

Νούμερα – σοκ καταγράφονται για τη χώρα μας από πλατφόρμες συλλογής δεδομένων, αφού η Ελλάδα εμφανίζει ένα πρωτοφανές πανδημικό θανατικό, που την φέρνει στις κορυφαίες θέσεις των χωρών με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Συγκεκριμένα η έγκυρη πλατφόρμα «Our world in data» που συγκεντρώνει δεδομένα από πανεπιστήμια και αρχές όλου του κόσμου, εμφανίζει την Ελλάδα να έχει περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών απ’ ότι έχει σήμερα η Γερμανία, η Ισπανία, η Βρετανία και η Πορτογαλία, ενώ οι θάνατοι στη χώρα μας κυμαίνονται πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν εξετάσει κανείς δε, και τα δεδομένα των θανάτων ανά εκατομμύριο για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ελλάδα ξεπερνά σε θανάτους ακόμα και τις ΗΠΑ (!), την Ιταλία, τη Βρετανία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Όλα αυτά, την ώρα που το 75% του Ελληνικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι και το 50% είναι τριπλά εμβολιασμένοι, και αφού επί μήνες κυβέρνηση και τηλε – ειδικοί εμφάνιζαν ως πανάκεια τον εμβολιασμό και αναπαρήγαγαν το αβάσιμο (όπως αποδείχθηκε τελικά) αφήγημα της ανοσίας της αγέλης. Κι όμως βλέπουμε πως τίποτα από αυτά δεν σταμάτησε το να μετράμε τριψήφιο αριθμό θανάτων σχεδόν καθημερινά.

Πότε θα δώσουν οι υπεύθυνοι απαντήσεις για αυτά τα θλιβερά νούμερα θανάτου; Μήπως ευθύνεται το προβληματικό σύστημα καταμέτρησης, σύμφωνα με το οποίο θετικοί πεθαίνουν από άλλα αίτια και τους καταγράφουμε ως θανάτους από Covid, όπως παραδέχθηκε ανοιχτά ο Θάνος Πλεύρης; Αν ισχύει αυτό, γίνεται στα πλαίσια μιας εκστρατείας εκφοβισμού των πολιτών με «φουσκωμένα» νούμερα;

Ή μήπως για αυτό το θανατικό που αποτελεί ένα άτυπο και σιωπηλό «Μπέργκαμο», ευθύνεται η τραγική κατάσταση του ΕΣΥ. Είναι αλήθεια πως τα πρόσωπα της κυβέρνησης «εντοπίζουν» αιτίες σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας. Η Μίνα Γκάγκα βγάζοντας έναν ολόκληρο λαό τρελό, δήλωσε πως «κανένας δεν πέθανε λόγω burnout υγειονομικού». Ο Άκης Σκέρτσος τα… έριξε στον γερασμένο πληθυσμό. Κανένας δεν τολμά να θίξει το θέμα των νοσοκομείων που έχουν μετατραπεί σε «κολαστήρια», όπου κάθε ασθενής (και ειδικά οι ηλικιωμένοι) παίζει ρώσικη ρουλέτα με την εισαγωγή του.

Μήπως τελικά συμβαίνουν και τα δύο; Δηλαδή και ότι συντηρείται μια σκόπιμη υπερκαταγραφή θανάτων, και ότι έχουμε αυξημένη θνητότητα (άλλα όχι όση εμφανίζεται στα νούμερα) λόγω του μπάχαλου στα νοσοκομεία που φέρει την… υπογραφή της κυβέρνησης;

 

Θάνατοι ανά εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας

ΗΠΑ          2.729, 89

Βέλγιο       2.529,93

Ιταλία        2.476,70

Ελλάδα     2.345,25

Βρετανία  2.328,41

Ε.Ε.        2.175,04

Ισπανία     2.030,82

Γαλλία      1.982,75

Γερμανία  1.420,96

Κύπρος     843,75

Θάνατοι ανά εκατομμύριο τις τελευταίες δυο εβδομάδες

Ελλάδα     140,97

ΗΠΑ          104,96

Ιταλία        86,50

Ε.Ε.           57,98

Γαλλία      57,78

Ισπανία     55,11

Βρετανία  52,63

Βέλγιο       43,16

Κύπρος     35,71

Γερμανία  21,75

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θα αναλάβει κανείς ευθύνες για το θανατικό; Η Ελλάδα ξεπέρασε σε θανάτους από Covid ακόμα και τις ΗΠΑ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.